Rečica dobiva Interpretacijsko – turistički centar s izložbenim prostorom, otvorenje u lipnju

Početkom lipnja u Rečici će biti otvoren Interpretacijsko – turistički centar Korablja i to zahvaljujući rečičkim aktivistima okupljenim u Društvu Zvono uz Kupu, Školskoj zadruzi Ivančice, Dječjem forumu Korabljica, KUD-om Rečica i drugim lokalnim udrugama i podupirateljima.

– Angažmanom svih zainteresiranih, uredit će se 22 četvorna metra poslovnog prostora u centru Rečice za turističke svrhe i opremiti izložbenim i prodajnim predmetima koji karakteriziraju Rečicu i Pokuplje. Uređenje prostora obuhvaćalo je akcije čišćenja i odvoza starog poštanskog namještaja, postavljanje električnih instalacija, uređenje zidova, stropa i poda, nabavku namještaja i umjetničkog postava, kazala je Jasmina Cvetković iz udruge Zvono uz Kupu.

Najvažniji dio interpretacijskog centra predstavljat će izrađene interpretacijske table na temu Pokupskih kuća, grofa Janka Draškovića i njegovog dvorca u Rečici, žitnih lađa, rečičke narodne nošnje, slikara Ivana Benkovića te biskupa dr. Franje Salisa-Sevisa iz Zamršja. Trenutno se provodi prikupljanje i interpretacija izložbenih predmeta odnosno nalaza iz Kupe, etnografskih predmeta i prodajnih suvenira s motivima rečičke ruže, fosilnog hrasta, slika itd. koji će također biti izloženi u Centru, dodaje Cvetković.

Provedbu navedene incijative financijski su poduprijeli Grad Karlovac, Zaklada ZAMAH, Turistička zajednica Grada Karlovca i Mjesni odbor Rečica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest