Karlovac bez šanse protiv Poreča, uvjerljivo poražen 29:21

Rukometaši Poreča bili su ipak prevelik zalogaj za mladu i neiskusnu karlovačku momčad. Osim toga u redovima Poreča igraju tri bivša karlovačka rukometaša, i to ne bilo kakva – iskusni Tomislav Huljina i Matija Perajica te perspektivni Andrej Obranović koji su u ovoj utakmici bili i udarna snage trenera Dinka Đankovića, bivšeg trenera Karlovca, koji vrlo dobro poznaje igru svojih bivših rukometaša.

Ovo je, naime, olakotna okolnost za poraz Karlovca od 8 golova razlike 21:29 (10:14). S druge strane Karlovčani su igrali vrlo blijedo a jedina svjetla točka u redovima domaćih bili su vratar Antonio Glumac i donekle Ivan Bačić. Takovom igrom Karlovčani su samo mogli umanjiti siguran poraz od objektivno jačeg Poreča kojemu je ova pobjeda, nakon niz slabih rezultata, došla k’o naručena. Porečani su u 35. minuti imali nedostižnih 8 golova razlike (10:18) a u 51. minuti i prednost od 10 golova (15:25). Do kraj je samo bilo pitanje s koliko će golova razlike Porečani zasluženo odnijet iz dvorana kraj Korane gdj ese okupilo oko 300-injak gledatelja.

Za HRK Karlovac su nastupili: Grabar, Sudarić 4, Paulić, Vojak, K. Capan 5, Vučić, Smojver 2 (1), Požega, Crnić, Špruk 1, Karić (3+0), H. Capan 2, Bačić (6 (2), Mrljak, Crnković 1, Glumac (8+1).

Pohvaliti treba korektno i sportsko ponašanje na parketu svih bivših karlovačkih rukometaša i trenera, a pored uspješnih vratara Cara i Mihaljevića, za Poreč su dobro odigrali Obranović i Thoss. Kod Karlovca dobar u nastavku utakmice na vratima već spomenuti Glumac te Bačić i Karlo Capan sa svojim nepredvidljivim golovima. U porazu bi svakako trebalo pohvaliti trenere Tatjanu Rašić i Miodraga Višnića koji imaju petlje pružiti šansu mladima a to će se u budućnosti zasigurno pokazati dobrim potezom.

Karlovac u sljedećem kolu odlazi u Ivanić. Nakon ovoga kola Karlovac je posljednji sa 9 bodova, Ivanić 7. sa 21 bodom (u ovom je kolu poražen u Umagu sa 31:19).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest