Otvorena prva karlovačka vremenska kapsula – zaključava se 13. srpnja i “putuje” u 2113. godinu!

Priloženi predmeti su, dakako, raznovrsni. Poneki i tajni, kao prilog Kinokluba Karlovac i Videodružine Gimnazije ili slikara Alfreda Freddya Krupe – što su donirali saznat će naši potomci za stotinu godina! Poneki i prezentirani, kao naš, ili onaj kolege Dinka Neskusila koji je iz brojnih foto projekata kojima oplemenjuje naš grad odabrao ipak podsjetnik na teške dane – monografiju svojih ratnih fotografija, u nadi da je to i posljednji rat s kojim se naš grad suočio. Turistička zajednica karlovačkim medaljonom zapečatila je letke, brošure i fotografije grada osvajača Zelenog cvijeta – svaki napredak nosi svoje, ali nadajmo se i vjerujmo kako će i za 100 godina Karlovac i dalje biti poznat kao grad zelenila. Pozdrav Karlovcu 2113. godine uputili su CEIK Braća Seljan, Gradski muzej Karlovac, Grad Karlovac, Paviljon Katzler, Chorus Carolostadien udruge mladih Carpe diem, Poluga i Izvan Fokusa, udruga “Jak kao Jakov”, Gimnazija Karlovac, mladi bend Downcast Art koji kreće stazama međunarodne slave, i mnogi mnogi drugi, a mnogi će to još i učiniti do 13. srpnja.  Objavit ćemo tada, naravno, i kompletnu listu. Sada spomenimo još i arhitekte koji su došli na sjajnu ideju i pružili neke svoje vizije budućeg Karlovca.

Večer je protekla u duhu zajedništva i ponosa na lijepe strane našeg grada. Već nekoliko godina mladi, ali sve više i stariji sudionici karlovačkog civilnog života tu suradnju dobro razumiju. U predvečerje lokalnih izbora i ulaska u Europsku uniju, na još jednoj prekretnici u turbulentnoj povijesti ovih prostora, poželimo da taj duh suradnje i važnosti Grada, koji mora biti ispred svakog drugog političkog interesa i borbe za vlast, punim duhom što skorije zaživi i u Gradskom magistratu, bez obzira tko će biti na vlasti.

Crne strane današnjice ostavili smo ovog puta za sebe i za svoje vrijeme, kako i treba biti. Na nama je da se izborimo za bolji život. A, Karlovčanima 2113. godine poslali smo “poruku” o ljubavi prema gradu i njegovim dobrim stranama i o svemu što činimo da život u njemu bude ljepši. Vjerujemo kako će za stotinu godina naši potomci s puno uzbuđenja i radosti razgledavati naš pozdrav njima i našem zajedničkom gradu u dva različita vremena.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest