Jelić uvjeren u pobjedu u drugom krugu, Vučić mislio da će već ove nedjelje dobiti novi mandat

– Ovo je kao da igramo košarku u play offu i vodimo 3:0 pred najboljom publikom na svijetu a to su građani Karlovca. Ekipa je motivirana i zdrava, a protivniku fale dva beka i krilo dok je centar povrijeđen, kaže Jelić.  Osvrnuo se i na nove ljude u GV-u, laburisticu Snježanu Kirinić i Davora Petračića iz Koalicije Naprijed Karlovac. Kako kaže, oboje ih iznimno cijeni. Kirinić je, dodao je, mlada osoba neopterećena političkim događanjima iz prošlosti, dok je Petračić intelektualac prepun ideja od kojih su neke, kaže, genijalne.

Izborne rezultate komentirali su i koalicijski partneri HDZ-a.ima HSLS-ovac Dragutin Belavić rekao je da postoji povjerenje između stranaka partnera i želja da ostvare obećano. Mihovil Stanišić, koji će najvjerojatnije biti i budući predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća, kaže kako je najbitnije poraditi na razvoju gospodarstva, te da će građani za četiri godine moći vidjeti jesu li izvršili svoja obećanja. Marina Kolaković koja pretendira da bude dogradonačelnica i narednih četiri godine, što će u 2. krugu izbora ipak odlučiti birači, podsjetila je na započete projekte, među njima i onaj karlovačkog akvarija za koji su upravo, kaže, otvorene ponude za izradu projekta.

Na drugoj tiskovnoj konferenciji medijima su se obratili i koalicijski partneri okupljeni oko HDZ-a na nivou Karlovačke županije. Ivan Vučić mislio je da će pobjedu za župana izboriti u prvom krugu no to se nije dogodilo pa se izborna utrka nastavlja.

– Volju građana treba poštivati jer su oni najbolji sudac, kaže Vučić koji je u prvom krugu dobio 49 posto glasova što je, kaže, deveti po redu rezultat u državi. Pohvalio se i pobjedom u 19 od 22 jedinice lokalne samouprave te je uvjeren u pobjedu u drugom krugu izbora.

– SDP  je na državnoj razini pokazao da eksperiment nije uspio i to se preslikalo i na lokalnu i regionalnu razinu, kaže Vučić. Smatra da je ovo bila dosad najkorektnija kampanja uz tek “sporadičnu pucnjavu da ljudi ne zaborave da su izbori”. Rezultatom za Županijsku skupštinu u kojoj je ova koalicija osvojila 22 mandata zadovoljni su i koalicijski partneri iz HSLS-a, HSS-a i HSP-a AS. Ovima zadnjima će po koalicijskom sporazumu pripasti i mjesto predsjednika Županijske skupštine a to će najvjerojatnije biti Ogulinac Željko Bokulić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest