Upiši se! Srednja škola Duga Resa prima po 12 puškara i finomehaničara te 24 gimnazijalca i grafička dizajnera

Upiši se! Srednja škola Duga Resa prima po 12 puškara i
finomehaničara te 24 gimnazijalca i grafička dizajnera

Ukupno 72 učenika upisuje Srednja škola Duga Resa u narednoj školskoj godini. Riječ je o dva četverogodišnja smjera (opća gimnazija i grafički dizajner) koji primaju razrede od po 24 učenika te dva trogodišnja smjera (puškar i finomehaničar) u koje se može upisati po 12 učenika.

Bodovni prag za gimnazijski smjer je 56 bodova, a za grafičke dizajnere 44 boda. Za oba smjera pri upisima se računaju ukupan prosjek zaključnih ocjena na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnoga obrazovanja te zaključne ocjene iz dva posljednja razreda osnovne škole iz hrvatskog jezika, matematike i prvog stranog jezika. Onima koji se prijavljuju za gimnaziju računaju se još ocjene iz biologije, geografije i povijesti, a onima koji žele u smjer grafičkih dizajnera ocjene iz fizike, kemije i likovne kulture, a očekuje ih i ispitivanje likovne darovitosti.

Za trogodišnje smjerove praga nema, a boduju se prosjeci zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda te ocjene iz hrvatskog, matematike i stranog jezika u 7. i 8. razredu.

Kontakt info:

Srednja škola Duga Resa

Jozefinska cesta 27, 47 250 Duga Resa

Telefon: 047/841-630

E-mail: tajnistvo@ssdr.hr

Fax: 047/841-631

Za više informacija pogledajte stranicu udruge Izvan Fokusa.

KAportal.hr/Izvan Fokusa

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest