Proljetne promenade: Dobra svirka i mladi fotografi rastjerali oblake i kišu

Posljednje Proljetne promenade skoro je pokvarila kiša, koja je oko pola sata prije početka programa počela padati, no na kraju većini predviđenih događanja nije naškodila. Bio je to ipak krajnje nezgodan trenutak, jer početak padalina uzrokovao je otkazivanje konjičkog programa udruge Contessa, poprilično ovisnog o vremenu.

Ipak, sa svim ostalim programima odlučili su organizatori riskirati i bila je to dobra odluka, jer oko 10 sati kada je započela svirka granulo je i sunce i na kraju je manifestacija održana u ugodnoj atmosferi i po toplom i vedrom jutru.

Odličnu svirku u funk stilu odradili su brojni karlovački i dugoreški glazbenici koji su se izmjenjivali na instrumentima i svirali, doslovno, dok nisu popucale žice na gitari! Bio je to program “KAbine u parku”, u sklopu kojeg je uzduž promenade postavljena i izložba fotografija mladih karlovačkih autora Monike Mačečević, Luke Štedula, Pavla Kocanjera i Tina Vučkovića.

Mladi Karlovčani iz udruge Izvan Fokusa organizirali su, pak, Fotosafari, zanimljivu “utrku” promenadom i šančevima za što boljom fotkom – spomenuta kiša prije samog početka manifestacije malo je smanjila broj sudionika, no ne i dobrih fotki, a dvije vam i mi donosimo.

Kod Zorin doma predstavili su se numizmatičari, na brojnim štandovima posjetitelji su mogli kupiti suvenire ili ekološke proizvode obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, a Udruga kuhara pripremila je i posebno iznenađenje – 100 litara besplatnog ričeta koji su mnogi sa zadovoljstvom kušali.

Kraj “Proljetnih promenada” ne znači i kraj zbivanja u središnjem karlovačkom parku. Naprotiv, sljedećeg vikenda održava se “Vikend s Karlom”, uz brojne i raznovrsne programe u subotu te koncert koji ne smijete propustiti u nedjelju – Zagrebački orkestar mladih predstavlja se “Mozartom u vrtu”.

Za dva tjedna užitak za mlade uz prvo izdanje trodnevnog PickUp Music Festivala, uz večernje rock, punk i metal svirke, a dnevne izložbe, radionice i – piknik u šancu!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest