Za jednosmjenski rad potrebna je gradnja još jedne gradske škole, predviđene na prostoru bivše vojarne Luščić

Izgradnjom još jedne osnovne škole na području grada Karlovca, moglo bi se krenuti u realizaciju plana o jednosmjenskom radu, rekao je gradonačelnik Damir Jelić. Nova škola bila bi izgrađena na prostoru bivše vojarne Luščić koji je još uvijek pod upravom države, te stoji prazan i napušten.

Jelić je, naime, sa suradnicima obišao OŠ Grabrik koja ovih dana nakon dvadeset godina od izgradnje dobiva novu fasadu.

– Trenutna ulaganja u u škole i vrtiće u iznosu od dva do tri milijuna kuna nije mali novac, ali nas veseli jer je za djecu, rekao je Jelić i dodao da se trenutno radi na više školskih i vrtićkih objekata.

Započeli su radovi na osnovnoj školi u Mahičnu gdje se mijenja vanjska stolarija i uređuje pročelje škole. U tijeku je natječaj za uređenje pročelja Osnovne škole Braća Seljan i u tijeku je natječaj za promjenu parketa i ličenje sportske dvorane OŠ Švarča.

– Završen je natječaj za uređenje vrtića Banija gdje će se urediti kuhinja i blagovaonica, a u tijeku je priprema troškovnika za uređenje kuhinje pri OŠ Banija, kazala je Andreja Navijalić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Trenutni radovi koji se izvode na gradskim školama su ukupne vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest