Kosanović o zastavi i suživotu u Krnjaku – ovdje je jednako teško i povratnicima i useljenicima

Danas se na tiskovnoj konferenciji oglasio načelnik Općine Krnjak Rade Kosanović i osvrnuo se na prošlotjedni huliganski upad u zgradu Općine, dok je u predizbornom duhu govorio i o projektima.

Kosanović je ponovo da je na zgradi bila zastava srpske nacionaljne manjine a ne Republike Srbije. Kako kaže, unazad osam godina nije bio zabilježeni niti najmanji međunacionalni incident pa čak niti među djecom u školi.

– Ovo su učinili huligani koji su, nakon što su prošli trgovinom i kafićem, provalili vrata ušli u zgradu, razbili vrata na vijećnici da bi dohvatili zastavu, rekao je Kosanović. Dodaje da su u ovom incidentu bili maltretirani i Srbi i Hrvati.

– Mi stanovnici Općine Krnjaka stvorili smo zajednički život jer nam je tamo svima jednako teško i povratnicima Srbima i useljenicima Hrvatima, kaže načelnik koji je kandidat i u drugom krugu izbora. Kaže da se nada da će biti izabran opet a kako bi “bili nastavljeni projekti koje je započeo”.

Najveći je dakako najavljena investicija poduzetnika Gorana Štroka koji u Krnjaku namjerava graditi tvornicu peleta vrijednu od 14 do 18 milijuna eura.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest