Zatvorena su birališta, u stožerima se očekuju rezultati – jučerašnji dan obilježile prijave za trganje plakata

Nakon zatvaranja birališta ponovo je živo u izbornim stožerima, u Karlovcu su se okupili članovi i simpatizeri dvije velike koalicije. Ona predvođena SDP-om okupila se na Rakovcu dok je u stožeru HDZ-a na Mažuranićevoj obali velik broj simpatizera HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP-a Ante Starčević. Drugi krug izbora obilježila je vrlo mala izlaznost građana no bez obzira na to večeras ćemo znati imena novog župana, četiri gradonačelnika i pet načelnika općina u Karlovačkoj županiji.

Kao što smo jutros napomenuli no zbog izborne šutnje nismo mogli o detaljima, jučer je dosta prigovora otišlo na adresu Županijskog izbornog povjerenstva. Najzanimljivija je prijava SDP-a koji su HDZ-ovog kandidata Damira Jelića te još dvije osobe čak optužili za počinjenje kaznenog djela uništenja tuđe stvari i udruživanja zbog kaznenog djela.

Tvrde da su dvije osobe uništile 23 kaširana plakata, 20 velikih plakata i 30 malih plakata Koalicije stranaka SDP-HNS-HSU-ZS, na području Gaze, te da sve imaju snimljeno kamerom mobilnog telefona. U Slunju su se pripadnici koalicije Proljeće žalili na širenje poziva na birališta kandidata Ivana Bogovića nakon ponoći, odnosno kad je već nastupila izborna šutnja dok su se na nepravilnosti žalili i u SDSS-u u Krnjaku.

Što se događa u izbornoj noći, te atmosferu iz stožera i naravno, privremene rezultate pratite na KAportalu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest