Nakon prijetnji Hrastovu i Čerkezu reagirale braniteljske udruge – kažu, zakazale su sigurnosne službe i morat će nešto poduzeti

Kad smo 1991. godine išli u rat htjeli smo stvoriti ljepoticu od države a stvorili smo Quasimoda s velikom grbom. Dok smo se borili drugi su se uvukli u strukture vlasti i sad se dozvoljavaju ovakve stvari, rekao je ispred okupljenih predstavnika braniteljskih udruga Vladimir Škrtić iz Hrvatskog časničkog zbora, na tiskovnoj konferenciji sazvanoj povodom prošlotjednog napada i verbalnih prijetnji dvojici hrvatskih branitelja Mihajlu Hrastovu i Goranu Čerkezu. Smatraju da je napad smišljena provokacija.

Podsjetimo, policija je privela dvojicu Karlovčana starih 24 i 56 godina koji su kazneno prijavljeni zbog prijetnji smrću. Zanimljivo, branitelji su medijima zamjerili što nisu objavili identitet napadača, ali na novinarski upit o kome se točno radi rekli su da imena nisu bitna – već sam događaj i postupanje.

Naime, Državno odvjetništvo u Karlovcu objavilo je da postoji osnova sumnje da su osumnjičenici prijetili “ubojstvom dvjema osoba i članovima njihovih obitelji, što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti”. Istražni sudac nije prihvatio prijedlog da se dvojac zadrži u pritvoru, već je odredio mjeru opreza uspostavljanja ili održavanja veze sa oštećenicima i svjedocima.

Škrtić smatra da su i ovom slučaju zakazale sigurnosne službe i policije. Kaže da su oni predmet obrada i o braniteljima znaju sve, ali o četnicima koji će dizati novu balvan revoluciju – ne znaju ništa.

– 5.500 branitelja je procesuirano i još 370 njih je u Lepoglavi a za to vrijeme se zlikovci šeću po gradu. Kao branitelji ćemo morati nešto poduzeti, zaključio je predsjednik karlovačke HVIDR-e Petar Banić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest