Kuglanje: U Ozlju odigran 3. turnir mladih Županijskog kuglačkog saveza

Kod uzrasta 10 godina kod dječaka je bio samo jedan natjecatelj, Dominik Domitrović iz KK Klek Ogulin, koji je osvojio zlatnu medalju. Kod djevojčica već nije bilo tako jednostavno, trebalo se oznojiti za medalju, jer su se prijavile četiri mlade kuglačice. Prvo mjesto je osvojila Iva Ivanac (ŽKK Ogulin), 2. mjesto Gabrijela Stojak (ŽKK Ogulin), 3. mjesto Lara Belančić (ŽKK Ogulin) i 4. mjesto Lukrecija Novosel (KK Karlovac). Kod uzrasta 11 godina, kod dječaka, 1. mjesto osvojio je Dario Belančić iz KK Klek Ogulin, a 2. mjesto Ivan Živčić iz KK Kupa Ozalj. Kod djevojčica za uzrast 11 godina kuglala je samo Anamarija Grdić, kuglačica ŽKK Ogulin.

Uzrast 10 i 11 godina bacao je također samo u pune, ali 120 hitaca (4×30).

Za uzrast 12 godina kuglala su tri dječaka. Prvo mjesto je osvojio Zlatan Mazor (KK Klek), 2. mjesto Kristijan Pilčik (KK Željezničar) i 3. mjesto Denis Novak (KK Željezničar). Kod djevojčica u ovom uzrastu su, također, kuglale tri djevojčice. Prvo mjesto je osvojila Ivana Neralić (ŽKK Ogulin), 2. mjesto Tena Trbušić (KK Karlovac) i 3. mjesto Iris Biškup (KK Karlovac).

Najbrojniju skupinu činile su kuglačice u kategoriji U-14, njih šestoro. Prvo mjesto je osvojila Ana Damjanić, kuglačica ŽKK Ogulin. Sa srušenih 565 čunjeva imala je najbolji rezultat turnira. Drugo mjesto pripalo je Matei Juričić, također, iz ŽKK Ogulin, a 3. mjesto kuglačici KK Karlovac, Nikolini Čoko. Četvrto, 5. i 6. mjesto pripalo je kuglačicama ŽKK Ogulin: Katji Sabljak, Katarini Gračanin i Barbari Žilić. Kod dječaka istog godišta zlatna medalja je otišla u Slunj, kuglaču KK Korana Luki Požegi, 2. i 3. mjesto su osvojili kuglači KK Klek Martin Cazin i Tomislav Stipetić, a 4. mjesto Toni Bakale, kuglač KK Kupa iz Ozlja.

Najviše mladih kuglača je došlo iz ogulinskih kuglačkih klubova, Klek i Ogulin, sveukupno 17 dječaka i djevojčica, iz karlovačkih klubova (Karlovac i Željezničar) osmero djece, iz Ozlja dva dječaka, a po jedan iz Slunja i Rakovice. Poslije podjele medalja i diploma mladim kuglačima se obratio Josip Latković, predsjednik Kuglačkog saveza Karlovačke županije, ističući kako je zadovoljan rezultatima koje su postigli mladi kuglači i kuglačice, preporučivši im da i dalje marljivo treniraju te da se ponovno vide sljedeće godine na 4. turniru mladih koje će se održati u Slunju.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest