HDZ-ovci iznenađujuće dobili predsjednika Vijeća Duge Rese, pomogao im HNS-ovac Radočaj, Baršić ostao u manjini

Zlatko Grčić(HDZ) izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Duge Rese na današnjoj konstituirajućoj sjednici. Za njega je glasovalo devet od 17 vijećnika. Očekivano su mu podršku dali njegovi stranački kolege dr. Anton Pavlović, dr. Boško Milanković i Damir Radinović, te koalicijski partner Davor Bišćan(HSLS), a priklonili su im se očekivano nezavisni Marko Galović, Marko Benić(AUZ) i Emil Belavić(Laburisti), te sasvim neočekivano HNS-ovac Ivica Radočaj. HDZ-ovci i njihovi brojni partneri su očito pronašli način kako na svoju stranu pridobiti i člana HNS-a.

Dvoje SDP-ovih vijećnika bilo je suzdržano, dok su protiv bili vijećnici iz koalicije HSS-HSPAS, kao i vijećnik HSU-a. Nezavisna Blaženka Petrak nije se pojavila na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća.

Iznenađenje dana Radočaj, postao je potpredsjednik Vijeća, isto kao i oporbena Paulina Čavlović (HSPAS).

Zanimljivo, dugoreškom gradonačelniku Ivanu Baršiću većinu u Vijeću čine politički rivali okupljeni oko HDZ-a, čijeg su kandidata za gradonačelnika dr. Antona Pavlovića Dugorešani na izborima eliminirali još u prvom krugu. Kako su se u svojim programima svi pozivali na dobobit sugrađana, za očekivati je da će istom cilju biti usmjeren i njihov rad u Gradskom vijeću.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest