Nekoliko tisuća Karlovčana i gostiju našeg grada dočekalo ljeto uz ivanjske vatre i bogat program

Nekoliko tisuća Karlovčana i gostiju našeg grada dočekalo ljeto uz
ivanjske vatre i bogat program

Prije 334 godine, daleke 1779., prvi puta su zapaljene ivanjske vatre na obalama rijeke Kupe. S vremenom je tradicija prerasla u prijateljsko natjecanje Gaze i Banije, a u posljednjih četrdesetak godina i u veliku zabavno-turističku manifestaciju, koja svoj novi zamah doživljava upravo posljednjih godina sa širenjem zbivanja na prostor ispred kupskog mosta s gradske strane. I ove godine, unatoč poslijepodnevnoj kiši i lošoj prognozi, nekoliko tisuća Karlovčana, ali i sve veći broj gostiju iz drugih gradova, okupio se na obalama Kupe, kako bi uz dobru zabavu pozdravili dolazak ljeta.

Tradicionalno, sve je počelo uz dva sportska nadmetanja. Gaza je sa 4:1 bila bolja u malom nogometu na igralištu na Baniji, ali Banijanci su uzvratili pobjedom u povlačenju užeta na sredini mosta.

Slijedio je bogat program u organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca, u kojem je bilo plesa, uličnih zabavljača, sve aktivniji i atraktivniji Dubovački streličari imali su mali ratni tabor na banijskoj obali, a u večernjim satima “vatrenim programom” privukli veliku pozornost posjetitelja, baš kao i žongleri vatrom iz udruge Artistika. Put neba poletjelo je stotinu lanterni uz stotinu želja, a uz paljenje krijesova nebo nad Kupom obasjao je i spektakularan vatromet.

Nakon toga, neki su odabrali zabavu na jednoj od obala, a drugi se uputili na koncert koji je ove godine doveo u grad na četiri rijeke i pravu svjetsku zvijezdu – Sean Cannona iz The Dublinersa, odnosno irsku skupinu The Cannons koju čine Sean i njegovi sinovi James i Robert.

Mnogima omiljena irska glazba stvorila je odličnu atmosferu, a dodatna euforija nastala je uz neočekivano iznenađenje i rasplesanu rock atmosferu uz kratki zajednički nastup The Cannonsa i domaćih rockera The Chocolate Nipples.

Kako je bilo pogledajte u foto – galeriji KAportala i video materijalu mladih kreativaca iz udruge Izvan Fokusa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest