Streljački turnir za Dan državnosti: Vidović i Kotur pobjednici, Cindrić četvrti

Karlovački strijelci te strijelci iz Bjelovara, Knina, Kutine i Zagreba, održali su, na Gradskom strelištu u Jamadolu, tradicionalni turnir za Dan hrvatske državnosti. Nastupilo je 39 strijelaca na MK serijskoj puški i 28 na pištolju ili revolveru.

U pojedinačnoj konkurenciji prva mjesta pripala su karlovačkim strjelcima. Na pištolju je najbolji bio Vjekoslav Vidović s 285 krugova pa mu je pripala i posebna nagrada tvrtke HS Produk, njihov već svjetski poznati pištolj. Karlovački najpoznatiji pištoljaš Vlado Cindrić morao se nakon raspucavanja zadovoljiti tek 4. mjestom jer je upucao 278 krugova. Utjeha mu je bila prvo mjesto njegove ekipe SK Policajac koja je nastupila u konkurenciji 11 momčadi. “Policajci” Cindrić, Romano Milovac i Slavko Matanić zabilježili su 816 krugova i tako osvojili 1. mjesto. Na drugom mjestu su se strijelci Medvešćaka iz Zagreba s 811 krugova, koliko je upucao i sastav 110 brigade ZNG. Za bivše karlovačke “ratnike” nastupili su Vjekoslav Vidović, Ivan Hrebac i Boris Ramušćak.

Na malokalibarskoj puški tijesna pobjeda Siniše Kotura s 359 krugova koliko je pogodio i Željko Pogačić iz Kutine. U natjecanju šest ekipa slavili su strijelci iz Kutine s 1068 krugova. Karlovački sastavi zauzeli su druga dva mjesta. Ekipa SK Karlovac u sastavu Siniša Kotur, Damir Miholić i Miško Kokalović s 1056 krugova je druga, a strijelci 110 BZNG Ivan Brozović, Ivan Hrebac i Davor Trbušić s 1035 krugova zauzeli su 3. mjesto.

Ženski sastav SK Karlovac za koji su nastupile Stefanija Klokočki, Jasmina Svilić i Davorka Savić Pernar s 988 krugova je na 5. mjestu.

Kod veterana na pištolju slavio je Ante Šuša iz Knina s 278 krugova, a na puški Petar Mamić iz Bjelovara s 353 krugova.

U svečanoj atmosferi natjecanje je otvorio predstavnik 110. brigade ZNG HV Zlatko Goršić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest