O njemu je pisao i Guardian: Suspendiran Slavko Marinič, voditelj Ureda za prostorno planiranje u Dugoj Resi

Voditelj dugoreške ispostave za prostorno planiranje Slavko Marinič suspendiran je zbog prekršaja iz domene službene dužnosti. Marinič, koji je kao HSLS-ovac na tek održanim izborima postao gradski vijećnik u Gradskom vijeću Karlovca, suspendiran je zbog odbijanja izvršenja zadataka koji su mu došli na izvršenje. Da je Marinič pod suspenzijom, potvrdio je i pročelnik županijskog Ureda za prostorno planiranje Marinko Maradin.

Podsjetimo, s radom dugoreške ispostave bilo je više nezadovoljnika dok je upravo županijski pročelnik Odjela za prostorno planiranje Marinko Maradin tvrdio da se u Dugoj Resi radi brzo i učinkovito.

O dugoreškom uredu je prije godinu dana čak pisao i britanski časopis Guardian kojem se obitelj iz Škotske požalila da mjesecima čeka dozvolu za prenamjenu građevine.

Da će se “obračunati” s neradnicima, u predizbornoj kampanji je najavio i dožupan Ivan Banjavčić, no poslije nije htio komentirati je li se njegova izjava odnosila na Mariniča koji mu je koalicijski kolega.

Kap koja je prelila čašu dogodila se u lipnju kad su brojni građani pohrlili sa zahtjevima za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. Ured u Dugoj Resi stranke je primao samo tri puta tjedno, pa su gužve bile velike. Maradin kaže da je Marinič trebao organizirati rad službe, te da je ovakvim postupkom narušio ugled službe i da je zato suspendiran. Naravno, konačnu će odluku donijeti Službenički sud.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest