Tenis: Sretan rođendan na Wimbledonu uz jagode sa šlagom

Zamislite si ovakav scenarij. Vi ste mlada i talentirana tenisačica sa ogromnim potencijalom koji puno obećava i svoj 18.-ti rođendan proslavit će te u Wimbledonu uz tradicionalne jagode sa šlagom. Ovaj puta preskočit će te šampanjac koji se redovito nudi uz jagode i šlag, ali ne zbog godina . I ne kao gledatelj, već kao igračica u glavnom juniorskom turniru. Još da se samo poklopi rezultat, sreći neće biti kraja. Upravo u takvoj situaciji našla se najbolja karlovačka tenisačica Adrijana Lekaj. A razloga za optimizam ima napretek. I to ne samo zbog dobrih nastupa već i činjenice da se za ovaj najpoznatiji turnir na svijetu kvalitetno pripremila pod stručnim vodstvom domaćeg trenera profesora Dejana Gačića. Gačić ništa nije htio prepustiti slučaju tako da su redovito uz potporu vlasnika  trenirali na travnom terenu u Lučkom koji je u potpunosti odigrao ulogu legendarne trave u Wimbledonu.

Nastup na Wimbledonu bit će moj zadnji juniorski turnir. Zadovoljna sam i  nakon toga sa puno samopouzdanja ulazim u jaku seniorsku konkurenciju u odličnoj sezoni koju sam imala iza sebe. Trenutno  sam 704. igračica na svijetu ali znam i osjećam da ako se neke stvari poklope mogu puno više, rekla je Adrijana Lekaj.

U juniorskoj konkurenciji ispunila je  svoje ciljeve. Početkom godine bila je 31. Juniorka svijeta. Odigrala je sve juniorske Grand Slam turnire kao i Europsko pojedinačno prvenstvo do 18 god, nezamjenjiva je članica juniorske reprezentacije, te se našla i na širem popisu igračica koje kandidiraju za najbolju Fed cup vrstu. Dobija li Karlovac po prvi puta igračicu za top 100? Po svemu sudeći da.

Sve je spremno za teniski turnir godine

Na teniskim terenima u Vrbanićevom perivoju sve je spremno za početak, po mnogima najboljeg veteranskog turnira u državi. Vrijedni djelatnici TK Karlovac na čelu sa predsjednikom Goranom Mrakom i tajnikom Božidarom Brajkovićem uistinu su si dali truda  tako da će jubilarni 20. Memorijalni teniski turnir u čast poginulih hrvatskih branitelja zasjati u punom sjaju. Na ovom natjecanju koje će trajati ovaj vikend okupit će se najbolji hrvatski veterani koji će se natjecati u čak devet kategorija. Svoj nastup potvrdilo je preko 70 natjecatelja, a jučer (petak) krenulo je i natjecanje u neslužbenoj kategoriji do 30 godina u kojoj se za naslov najboljeg natječe 12 tenisača.

S obzirom na ukupnu situaciju i ozračje, te nastup na ostalim turnirima možemo itekako biti zadovoljni  sa odazivom igrača. Ponovno će se potvrditi da je ovaj turnir jedno od najomiljenije okupljalište hrvatskih veterana i to ne samo zbog veće poznate dobre organizacije već i zbog svog naglašenog natjecateljskog karaktera, mišljenja je Goran Mrak, predsjednik karlovačkog kluba.

Svaka organizacija traži određen napor, ali karlovački turnir je upravo postao prepoznatljiv po gotovo profesionalnom pristupu. Svake godine Karlovčani iznenade nekom novom sitnicom. Tako su i ove godine u suradnji sa HTSV-om i gospodinom Petrom Mirićom osigurali najmoderniju kompjutorsku podršku. Učesnici i gledatelji moći će tako uživati u velikim displejima na dva glavna terena na kojima će se automatski ažurirati rezultat. Takva logistika na našem prostoru korištena je još samo na Davis cup natjecanju i Svjetskom veteranskom prvenstvu održanom prošle godine u Istri .

Očekuje se obilje kvalitetnih susreta koji kreću danas s početkom u 9.00 sati. Naravno da ovakav turnir ne bi bilo moguće održati bez pomoći sponzora. Tu svakako treba istaknuti Grad Karlovac i Karlovačku županiju, KŠZ, nezaobilaznu Tiskaru Lana i Karlovačku pivovaru, Kaplast, Karlovačku banku, Restoran Mandić RIPS Salopek i ostale. Svi oni koji dođu u Vrbanićev perivoj danas i sutra sigurno neće pogriješiti.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest