Počeo 20. memorijal teniskih veterana posvećen svim poginulim hrvatskim braniteljima

Na terenima Teniskog kluba Karlovac, organizatora 20. jubilarnog memorijalnog teniskog turnira posvećenog svim poginulim hrvatskim  braniteljima, okupilo se 70 teniskih veterana u svim kategorijama iz Zagreba, Zadra, Pule, Krapine, Jastrebarskog i Karlovca te samo sedam dama. Po prvi puta igrali su i tenisači ispod 30 godina, njih 15.

Zadovoljni smo odazivom koji je iznad očekivanja. Potez da se sudjelovanje na turniru smatra i učlanjenjem u Hrvatski teniski veteranski savez bez naknade je pogođen i glavni je razlog našeg zadovoljstva, kaže u ime organizatora predsjednik Goran Mrak.

Nakon nepotpunih igara prvog dana situacija po pojedinim kategorijama naslućuje konačne pobjednike. U kategoriji 30+ među jedanaet igrača o pobjedniku će odlučivati karlovački igrači Boljkovac – Čačić i Rauch – Đukić.

Kod sedam igrača kategorije 35+ očekuje se finalni meč Karlovčana Siniše Gorupa i Predraga Bunčića koji su do sada postigli po dvije pobjede.

Među četvoricom natjecatelja kategorije 40+ na pobjednički tron mogao bi karlovački igrač Nino Golubić.

Za primat u kategoriji 45+ među šest igrača očekuje se opet karlovački okršaj, Smojver – Došenović.

Najjasnija je situacija u kategoriji 50+ gdje među 12 igrača višestruki pobjednik ovog memorijala karlovački veteran Zdenko Hoppe nema opasnije konkurencije.

U kategoriji 55+ od deset tenisača u najboljem je položaju “prvo lice turnira”, predsjednik Hrvatskog teniskog veteranskog (HTSV), teniski veteran i odvjetnik mnogih poznatih građana Zagrepčanin Mate Matić.

U kategoriji 60+ situacija je nejasna ali bi mnogi  među deset veterana na tronu voljeli vidjeti pobjednika prvog turnira kada se on zvao Memorijal “Bruno Majoli”, Karlovčana Branka Vrbanca.

U kategoriji 65+ ponovno nejasna situacija, ali među deset igrača znatne šanse za pobjedničko postolje ima Karlovčanin Domitrović.

Kategorija ispod 30 godina okupila je petnaest karlovačkih igrača i igre su izvan kalendara natjecanja HSTV. O pobjedniku će odlučivati Perak i Glazer te Bižić i Poljak.

Kod sedam dama nitko se ne usuđuje prognozirati pobjednicu pa to ostaje za nedjeljne mečeve koji počinju u 10 sati, a turnir završava u kasnim posljepodnevnim satima.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest