U lipnju novi rast turističkog prometa – turisti ostvarili 3.425 noćenja, najviše Nijemaca i Nizozemaca

Unatoč dobrim dijelom lipnja neuobičajeno ružnom i hladnom vremenu turistički pokazatelji ponovno su vrlo optimistični. Sve brojnije manifestacije, turističke nagrade i prezentacija na turističkim sajmovima doveli su i do sve većeg broja turista u gradu na četiri rijeke pa je i lipanj, iako je bio daleko od pravog ljetnog mjeseca, pozitivan kada je u pitanju turistički promet. Karlovac je posjetilo 2.369 turista koji su ostvarili 3.425 noćenja, što je porast za 3% u odnosu na lipanj prošle godine. Riječ je samo o onima koji su ostvarili i barem jedno noćenje, dok se može primjetiti veći broj onih na jednodnevnim izletima ili onih koji su došli ciljano na neko od događanja.

Najviše noćenja (12%) ostvarili su gosti iz Njemačke, a slijede Nizozemci (9%).

TIC Zelena vrata na Turnju, koji pruža informacije o turističkom klasteru Lika-Karlovac posjetilo je 8.464 turista, od čega 5.925. Kao i prošle godine najviše je Japanaca, slijede Nijemci i po prvi puta u Top 3 – Izraelci. No, dok je broj posjeta i noćenja u Karlovcu u porastu, zasigurno i zbog zanimljive ponude događanja ovog ljeta, broj posjeta TIC-u na Turnju zbog ružnog je lipnja i općeg manjeg broja turista također bitno manji nego prošlog ljeta, kada ga je u lipnju posjetilo čak 13.302 posjetitelja.

Bilježe se i statističke informacije o tome za što posjetitelji TIC-a Zelena vrata i TIC-a Korzo pokazuju najveći interes. Tijekom lipnja turisti su se najviše informirali o gradu Karlovcu i događanjima, Muzejskoj zbirci naoružanja iz Domovinskog rata na Turnju, suvenirima te Nacionalnom parku Plitvička jezera.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest