Malonogometni turnir sportskih novinara: Hrvati za 3. mjesto protiv Makedonaca

Hrvatski sportski novinari borit će se s Makedoncima za treće mjesto na Međunarodnom malonogometnom turniru u Busteniju (Rumunjska). Nakon što su, unatoč porazu od Rumunja 1-2 u 3. kolu skupine, sretno prošli u polufinale, zahvaljujući pogotku Bugara za 3-3 u posljednjoj minuti njihova dvoboja s Crnogorcima, naši su novinari bili bolji od Moldavaca, ali nisu uspjeli postići više od 0-0. Ovaj put u raspucavanju sedmeraca bolji su bili suparnici i sa 3-2 prošli u finale s Rumunjima. Hrvatski novinari su pogocima Marka Cvijanovića i Milana Stjelje poveli 2-0, jer je Tomislav Butina obranio prvi 11-erac Moldavcu, no potom je naš kapetan Vedran Pavičić promašio, a Marko Hrstić pogodio moldavskog vratara u glavu. Butina više nije uspio skinuti nijedan udarac…

U jutarnjem terminu protiv Rumunja naši su nesretno primili pogodak nakon nesporazuma vratar Butine i Stjelje (događa se i najboljima), no vratili su se u život pogotkom svog najboljeg strijelca Milana Stjelje (3 pogotka). Ipak, uigraniji Rumunji, koji su nakon 1. kola promijenili trojicu igrača uključujući i ozlijeđenog vratara, zamijenivši ih za igrače malog nogometa, nakon jednog od mnogobrojnih prekida zabili su za 2-1, Butina je bio nemoćan. Iako su u drugom poluvremenu Hrvati odigrali nekoliko dobrih akcija nisu uspjeli izjednačiti, a Butina je ponovno spasio teži poraz. Potom je jedini način da naši prođu bio da Crnogorci ne pobijede Bugare, koji nisu mogli proći u polufinale jer su izgubili na penale od Hrvata prvog dana turnira, no zbližavanje u hotelu večer prije, čaščenja i obećanja premija urodili su plodom. Hrvati su navijali za Bugare, koji su gubili 0-1, pa poveli 2-1, da bi Crnogorci preokrenuli i u posljednjoj minuti, bugarska “devetka” je jednu ničiju loptu zakucala u mrežu za 3-3 i veliko slavlje hrvatskih novinara na hotelskoj terasi.

Rezultati 3. kola, skupina A: Hrvatska – Rumunjska 1-2, Bugarska – Crna Gora 3-3. Redoslijed: 1. Rumunjska 6 bodova, 2. Hrvatska 4, 3. Crna Gora 3, 4. Bugarska 2 bod. Skupina B: Srbija – Prahovija 1-8, Moldavija – Makedonija 4-0. Redoslijed: 1. Moldavija 9, 2. Makedonija 6, 3. Prahovija 3, 4. Srbija 0 bodova. Polufinale: Rumunjska – Makedonija 3-1, Moldavija – Hrvatska 0-0, 3-2 (7m).

HZSN/ Nikola Lipovac

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest