Drugi vikend Riječnog kina uz Karlovačko – dva filma, kazališna predstava, metal koncert i puno zabave

) zbilja ne cvjetaju ruže – radi nezahvalan posao kojeg je sve manje i manje, a da stvari budu bolje, uskoro se i njegov život nađe u opasnosti. Naime, Marty se nađe upetljan u opasne konce gangsterskog podzemlja Los Angelesa kada njegovi prijatelji otmu jednog psa. Radi se o malom shi tzuu koji pripada poznatom i opasnom gangsteru Charlieju(Woody Harrelson) koji će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi vratio svojeg voljenog ljubimca… Film je napisao i režirao slavni irski dramatičar Martin McDonagh koji je poznat po svom ‘poganom’ jeziku, a kao filmski režiser debitirao je s još jednom crnom gangsterskom komedijom, odličnim ‘Kriminalcima na godišnjem’ u kojima je također glumio Farrell.  Subotnju večer zaključit će pak karlovačka glazbena uspješnica, Downcast art.

U okviru posebnog segmenta Riječnog kina koji se brendirao nazivom Riječno kino za djecu, Foginovo kupalište će u nedjelju navečer postati i kazališna pozornica. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako kao takva funkcionira. U 20 sati na repertoaru je kazališna predstava za djecu Gradskog kazališta Zorin dom, Najbolji prijatelji. Radi se o prvoj profesionalnoj lutkarskoj predstavi nastaloj u karlovačkom kazalištu još 1956. Godine. Predstava je prvenstveno namijenjena mladoj populaciji, ali poput Maloga princa mogu je pogledati svi koji žele i neće zažaliti, najavljuju autori. Svi likovi su od balona, prati ih glazba i nema teksta. Riječ je o takozvanom “crnom teatru” u kojem animatori nisu vidljivi, a predstava govori o prijateljstvu koje ne poznaje granice, razlike i jezike. Autori su oživjeli balone, dali im formu i karakter i igraju se upravo onako kao što se i djeca igraju.

Osim Karlovčana ne  treba zaboraviti niti zagrebačke posjetitelje (ali i one iz ostalih dijelova Hrvatske), za koje je HŽ putnički prijevoz osigurao posebnu pogodnost: 40% na povratnu kartu iz bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj uz predočenje dokaza o posjetu Riječnog kina uz Karlovačko.

Za sve programe, ulaz je besplatan, a organizatori su uz pomoć sponzora za svaku večer pripremili i posebne poklone. Ovog vikenda Foginovo kupalište je must be destinacija. Vaš luftić vas čeka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest