Nastavljeno Riječno kino: Više od 1.000 posjetitelja uživalo uz film “Sedam psihopata” i svirku Downcast Arta

Onaj najbolji osvojio je poklon paket Karlovačke pivovare te sudjelovanje u finalnom turniru koji se održava posljednji vikend Riječnog kina uz Karlovačko. Do tada finalisti će se izabirati između pobjednika svake subote. Pobjednik cijelog turnira bit će nagrađen video igrom za PlayStation3.

Središnji, filmski dio večeri obilježila je projekcija pomalo pomaknute komedije slavnog irskog dramatičara Martina McDonagha koji je poznat po svom ‘poganom’ jeziku. Filmski kritičari označili su ovaj film kao hvalevrijedan primjerak stila Quentina Tarantina. Čini se da su se i Karlovčani složili s tom ocjenom s obzirom da je film nakon projekcije zaslužio pljesak i to svih 800 filmoljubaca koji su prisustvovali projekciji. Sjedilo se posvuda: na stolicama, klupama, dekicama, pločama, skakaonici, ručnicima i naravno, na luftićima.

Večer je zaključena nastupom Downcast Arta – karlovačkog metalnog kvinteta sa ženskim vokalom (Jelene Mužar). Bend je osnovan 2005. godine, a nakon objave albuma prvijenca, Forbidden memories, američki magazin Sonic Cathedral posvećen upravo tzv. symphonic metal bendovima s ženskim vokalima, objavio je više nego odličnu recenziju na prvi njihov album. Nije pretjerano reći da su ovi metalci sjajna zvijezda domaće demo scene, a hvale ih na sve strane, što su prepoznali i posjetitelji Riječnog kina uz Karlovačko.

Podsjetimo još jednom kako je ulaz na sve programe Riječnog kina uz Karlovačko i Riječnog kina za djecu besplatan, a odaziv publike polako ali sigurno se bliži prošlogodišnjoj brojci od 4.800 posjetitelja. Za sada ih je bilo nešto manje od 2.000, a interes iz večeri u večer ne jenjava. Da, postoje open air kina i pozornice m Hrvatske, ali, poručuju organizatori, samo naše, karlovačko kino, ima luftiće. Jer, luftić do luftića – KINO.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest