Jelić odlučio zamijeniti stari Volvo kao službeno vozilo – koji će nabaviti, konzultira se s građanima

U Gradskoj upravi se već duže vrijeme razmišlja o zamjeni službenog Volva koji uz uslugu vozača koristi karlovački gradonačelnik Damir Jelić, te zamjenica Marina Kolaković. Jedan od argumenata je da se vozilo staro 14 godina mora zamijeniti, te veliki troškovi održavanja dotrajalog i više ne toliko sigurnog vozila.  No zanimljivo je da se gradonačelnik po ovom pitanju odlučio konzultirati – s građanima.

Naime, na službenoj stranici Grada postavljena je anketa s pitanjem “Službeni automobil gradonačelnika, marke Volvo, nabavljen je 1999. godine. Zbog sigurnosti i visokih godišnjih troškova održavanja, Volvo bi trebao biti zamijenjen novim, sigurnijim i jeftinijim vozilom. Koje vozilo bi trebao koristiti gradonačelnik?” Kao odgovori su ponuđeni automobili – Volvo S60, Audi A6, Mercedes C klase, Volkswagen Passat, te “svejedno” i “neki drugi”.

Službeni Volvo s vozačem tijekom 24 sata imaju pravo koristiti gradonačelnik Jelić i zamjenica Marina Kolaković koju su jedno vrijeme čak njime vozili na posao iako joj je radno mjesto udaljeno cijelih četiri minute hoda od kuće. Kako smo prije pisali, to pravo po odluci nema i dogradonačelnik Dubravko Delić, dok gradonačelnik Jelić puno češće koristi Golf 1.6 nabavljen 2008. preko Porsche leasinga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest