CEIK-ovci proslavili rođendan u društvu doajena hrvatskog stolnog tenisa i karlovačkog gradonačelnika koje su proglasili počasnim članovima

Centar za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu «Braća Seljan» obilježio je u ponedjeljak 19. kolovoza 16-tu obljetnicu neprekidnog rada CEIK-a, prvog hrvatskog eksplorer kluba. Svečanost je održana na Vili Anzić kojom prigodom su 25-oroci pojedinca i ustanova predane zahvalnice za pomoć u dosadašnjem radu CEIK-a. Zahvalnicu je primio i urednik KAŠonline – našeg sportskog dijela Kaportala. Za počasne članove proglašeni su najbolji hrvatski stolno tenisač svih vremena Dragutin Šurbek, karlovački gradonačelnik Damir Jelić i doajen planinarstva u Hrvata 86-godišnji Željko Poljak koji će priznanje primiti kasnije jer nije bio nazočan. U redovno članstvo CEIK-a primljena je Gordana Škrtić koja je bila u sastavu nedavne ekspedicije na Ararat i prema kazivanju predsjednika CEIK-a Mladena Kuke najbolja planinarka Karlovca u ovoj godini. Istoga dana u 10 sati članovi CEIK-a položili su vijenac na kuću Seljanovih na Gazi. Osim 16-og rođendana CEIK ove godine obilježava rođenje Mirka Seljana, a istovremeno godišnjicu osnivanja podružnice HPD-a u Karlovcu te 100 godina od pogibije Mirka Seljana.

Od dana osnutka prije 16 godina (19. kolovoza 1997.) CEIK je bio vrlo aktivan. Sudjelovali smo u oko 100-inu ekspedicije, sačinili mnogo dokumentarnog materijala, istraživali, osvajali svjetske vrhove, organizirali izložbe, objavili pet knjige ili monografija, održali niz ekspedicionističkih i planinarskih škola i predavanja… – pohvalio se s puno razloga predsjednik CEIK-a Mladen Kuka.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest