17. Memorijal “Vladimir Šoštarić” Zagrepčanu Stjepanu Šaškoru, Cindrić treći

Streljački veteran Stjepan Šaškor iz zagrebačkog SK Medvešćak pobjednik je 17. memorijala Vladimir Šoštarić – Čaba. U konkurenciji 27 strijelaca na velikokalibarskom pištolju ili revolveru Šaškor je došao do pobjede tek nakon raspucavanja sa svojim sugrađaninom Antunom Sudarom iz SD Sveučiliše Zagreb. Oba strijelca upucala su po 283 krugova i tek nakon drugog kruga raspucavanja slavio je Šaškor.

Najpoznatije pištoljaško ime ovog turnira Vlado Cindrić iz karlovačkog SK Policajac i nedavni sudionik EP-a s 281 krugom bio je treći. Nakon preciznog gađanja sa 147 krugova Cindrić je bio u sigurnom vodstvu. Nažalost u slijedećih 15 hitaca brzog gađanja bio je “prebrz” i upucao tek skromnih 134 krugova, ali s obzirom na rezultat u preciznom gađanju bilo je to dovoljno za medalju brončanog sjaja.

U ekipnom dijelu natjecanja momčad SK Policajac osvojila je 1. mjesto među sedam sastava s 822 krugova. Nastupili su Cindrić 283, Željko Mataković 272 i Romano Milovac s upucanih 248 krugova. Slijede zagrabački sastavi SK Last s 805 i Medvešćak s ustrijeljenih 797 krugova. Sastav SK Karlovac ostao je na 4. mjestu bez medalje. Slavko Matanić 267, Ivan Hrebac 266 i Boris Ramušćak 248 krugova upucali su zajedno 781 krug.

Natjecanje je u organizaciji Streljačkog saveza karlovačke Županije održano na Gradskom sportskom strelištu u Jamadolu, a nastavlja se u nedjelju 1. rujna kada je na programu gađanje veliko kalibarskom puškom popularnom PAP- ovkom na strelištu Hrvatske vojske u Jamadolu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest