Dani piva trebaju novi smjer: U Pivovari smatraju da je koncepcija od “igle do lokomotive” pogodak “u ništa”

Karlovačka pivovara nastavlja šestu godinu za redom običaj da jednom godišnje otvori svoja vrata građanima, ljubiteljima piva, te će i sutra od 10 do 15 sati , uz vodstvo stručnjaka , građani moći vidjeti proces proizvodnje Karlovačkog piva. Dan otvorenih vrata prilika je da posjetitelji vide varionicu u kojoj se kuha sladovina, fermentaciju gdje se sladovina pretvara u pivo, te novu liniju za punjenje u kojoj se u jednom satu napuni 60.000 boca Karlovačkog piva.

Obilazak će završiti edukativnom degustacijom piva iz portfelja Karlovačke pivovare u kojoj mogu sudjelovati samo odrasli potrošači. Obilasci će biti organizirani u grupama koje će sa tzv. stare porte pivovare kretati svakih pola sata. Dan otvorenih vrata nije slučajno u vrijeme Dana piva, jer to bi trebao biti glavni pivski festival u Hrvatskoj, kada pivo zaslužuje biti u središtu pozornosti.

Na susretu s novinarima uoči Dana otvorenih vrata predsjednik Uprave Alexander Gerschbacher prvi je put iznio mišljenje s kojim se već neko vrijeme slaže sve više građana, a to je da Dani piva trebaju “novi smjer”.

– Mislimo da bi za manifestaciju Dani piva bilo vrlo dobro da dobije jasniji smjer, da se više približi slici klasičnog pivskog festivala kakav je i Oktoberfest u Münchenu i više sličnih festivala u Austriji, Belgiji, pa čak i u Australiji.

Danas su dani piva, smatra Gerschbacher, previše “sve i svašta” – obiteljski festival, mjesto kamo se dovode djeca, zatim koncertni prostor, obrtnički sajam, bučni luna park, mini salon automobila, te mjesto prodaje razne robe koja s pivom nema veze.U marketingu je poznato da je “fokusiranje” na sve u stvari pogodak ni u šta.

– Glavna odlika dobrog pivskog festivala je dobra zabava i susreti s prijateljima, pa i upoznavanje novih prijatelja, a sve je povezano s druženjem u kombinaciji glazbe, jela i pića. U tom slučaju glazbeni program mora biti takav da omogući komunikaciju među prijateljima. Zato koncept da se na ovakvom prostoru održavaju koncerti nije dobra. Dobra atmosfera pivskog festivala mora biti u šatoru, a ne izvan šatora. Znam da su ljudi u Hrvatskoj orijentirani na druženje i to bi uspjelo i u Karlovcu na taj način, smatra Gerschbacher.

Za posjetitelje Karlovačkih dana piva u subotu, 7. rujna 2013. godine, Hrvatske željeznice organiziraju i izletnički vlak ‘Pivo express’ po cijeni od 30 kuna za povratnu kartu, a red vožnje je sljedeći: Zagreb Glavni kolodvor (16:23) – Remetinec (16:32) – Jastrebarsko (16:55) – Draganić (17:04). Povratak iz Karlovca je u 1:00 sat

Narukvica 18 + dobro je prihvaćena od mladih, kako onih koji su tek navršili punoljetnost da im godi naljepnica jer se žele osjećati starijima, ali i oni koji su već više godina punoljetni, ali toliko mladoliki da im odgovara da još uvijek moraju dokazivati da su punoljetni, punoljetne, pa to rado čine uz narukvicu.

KAportal.hr

Što za vas predstavljaju Karlovački dani piva i dalje možete glasovati u anketi KAportala…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest