Karlovčani na Balkanskim atletskim igrama za veterane – žetva medalja, Renati Novosel tri nova rekorda igara

Na ovogodišnjim, nedavno završenim, Balkanskim atletskim igrama u Zagrebu nastupile su i Karlovčani. Renata Novosel koje se karlovački poklonici atletike sjećaju iz njenih aktivnih dana dok je nastupala za AK Karlovac pod djevojačkim prezimenom Plavetić. Ona je utrku na 100 metara, gdje se natjecalo osam atletičarki, istrčala u vremenu 13,80 sekundi što je novi hrvatski rekord u kategoriji žena W45 (između 45 i 49 godina).

Prethodni rekord postavila je vrsna sprinterica Olga Luncer Šinkovec skoro na isti datum (9. rujna 1978. godine) prije 35 godina u Viarreggiju u Italiji. Vrijeme naše Karlovčanke je također novi balkanski rekord na 100 metara, ali u njenoj kategoriji.

Na igrama je nastupila i članica KA Tima Ana Guštin Dragojević koja je imala pravu žetvu medalja.

Osvojila je zlatnu medalju na  800 m, zlatnu medalju na 400m, zlatnu medalju u štafeti 4×100 metara, te srebrnu medalju u Balkanskoj štafeti. Milan Eror također je imao zapažen nastup sa četiri zlata (800, 1500, 5000 metara i Balkanskoj štafeti).

Zanimljivo je i da je moje vrijeme na 200 metara bolje od najboljih vremena i svih ostalih natjecateljica, mlađih i starijih. U najmlađoj kategoriji W30 najbolji rezultat je 28.15. sekundi. Ova vremena nisu tako loša ni iz svjetske perspektive. Svjetski rekordi jesu puno bolji, no na Svjetskom veteranskom prvenstvu u Sacramentu 2011. godine s tim vremenima bila bih u finalu na 100 metara i šesta na 200 metara u kategoriji W45. Svakako bi se za sve htjela zahvaliti svom treneru Saši Belčiću – kaže Renata Novosel.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest