Raspisani stranački izbori za gradski odbor SDP-a – kandidati za čelnika Ožanić i Latković, Benčić odustao

Karlovački SDP-ovci birat će svoje novog će predsjednika i članove predsjedništva stranke na lokalnoj razini birati 20. listopada. Nakon što je Predsjedništvo stranke donijelo Pravila o izboru organa županijskih, gradskih i općinskih organizacija, gradski odbor SDP-a Karlovac na jučerašnjoj sjednici donio je Odluku o raspisivanju izbora za predsjednika i ostale organe GO SDP-a Karlovac.

KAportal doznaje da će se za mjesto predsjednika GO Karlovac kandidirati Boris Ožanić, bivši SDP-ov kandidat za župana Karlovačke županije. Neslužbeno saznajemo da svoju kandidaturu namjerava istaknuti i Žarko Latković dok će za neke možda biti iznenađenje da u utrku za novog predsjednika GO neće ići Josip Benčić. Danas ga nismo uspjeli dobiti na telefon jer se nalazi na sjednici Sabora tako da ova informacija još nema i svoju službenu potvrdu, s obzirom da se kandidature tek iskazuju.

Ožanić se, kako nam je rekao, dvoumio za kandidaturu za gradski ili županijski odbor, no se odlučio za gradsku razinu.

– Uvijek kad u nešto idem, očekujem pobjedu. Svatko vodi stranku na svoj način, a ako budem izabran okrenut ćemo se više članstvu, građanima i drugim strankama, rekao nam je Ožanić.

–  Proces počinje iskazivanjem namjere za kandidiranje za predsjednika i članove organa GO SDP-a. Nakon toga počinje prikupljanje potpisa za kandidature. Postotak prikupljenih potpisa određen je izbornim Pravilima SDP-a Hrvatske i Odlukom Gradskog odbora GO SDP-a Karlovac, kazala je tajnica GO Marina Novaković.

Broj potrebnih potpisa za kandidaturu za predsjednika je 10 posto članstva ili 58 potpisa, za potpredsjednika 6 posto ili 35 potpisa), a za članove Predsjedništva po 23 potpisa i za članove GO 12 potpisa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest