Polaznici Lingua centra ponovno u elitnom društvu najboljih hrvatskih škola

CAE (C1 stupanj znanja)

MIHAEL

BIŠĆAN

IRIS

POGLEŠ

TONKA

RATKAJ

 FCE (B2 stupanj znanja)

FILIP

SHAHINI

MARTINA

HORVATIĆ

MATIJA

PAVLINIĆ

NIKOLINA

VRABAC

IVA

GORŠIĆ

FILIP

GORŠĆAK

PAOLA

ŽUGČIĆ

DUNJA

KAREM

Preko 2 milijuna ljudi godišnje polaže Cambridge ESOL ispite kako bi stekli vodeće međunarodno priznate diplome engleskog jezika kao uvjet pri upisu na fakultet, pri zaposlenju ili napredovanju u karijeri. ESOL diplome priznaje većina svjetskih sveučilišta, poduzeća i državnih službi. Cambridge ESOL ispite provodi British Council, a izrađeni su prema standardima Vijeća Europe i ALTE-a te testiraju 4 jezične vještine: čitanje, pisanje, slušanje i govor. Ispiti se polažu nekoliko puta godišnje po unaprijed određenim terminima.

Lingua centar  vrši pripreme polaznika za Cambridge međunarodno priznate ispite i ovom prigodom pozivamo sve zainteresirane na upis.

Opći engleski

Možete polagati ispite na pet razina, od početne do najviše:

Cambridge English: Key (KET)

Ovo je prvi korak za polaznike koji žele nastaviti napredovati prema višim razinama. KET namijenjen početnicima, i omogućuje stjecanje potvrde osnovnog znanja engleskog jezika. Može se položiti nakon otprilike 180-200 sati učenja i odgovara jezičnoj razini A2 Vijeća Europe.

Cambridge English: Preliminary (PET)

Testira komunikacijske kompetencije kroz svaku od četiri jezične vještine na razini koja se nalazi na otprilike dvije trećine puta prema ispitu FCE.  Na ovoj bi se razini polaznik u jezičnom smislu trebao moći snaći u nizu svakodnevnih situacija koje od njega zahtijevaju upotrebu engleskog jezika u vlastitoj zemlji ili inozemstvu, u kontaktu s izvornim i stranim govornicima. Odgovara jezičnoj razini B1 Vijeća Europe i za njegovo je ostvarenje potrebno 380 sati učenja.

Cambridge English: First (FCE)

Najčešće polagani ispit među Cambridge ESOL ispitima. Radi se o ispitu više srednje razine koji zahtijeva posjedovanje svih jezičnih vještina. FCE je široko priznat u trgovini i industriji, primjerice vezano uz poslove koji uključuju kontakt s javnošću ili tajničke poslove u bankarstvu, zrakoplovnim kompanijama, ugostiteljstvu, kao i na pojedinim fakultetima, veleučilištima i drugim ustanovama. Ovaj se ispit obično polaže nakon otprilike 500 do 600 sati učenja i odgovara jezičnoj razini B2 Vijeća Europe.

Cambridge English: Advanced (CAE)

Označava visoku razinu poznavanja engleskog jezika polaznika koji su dosegli standard engleskog jezika koji zadovoljava mnoge svrhe, uključujući jezične potrebe vezane uz poslovanje i studij. Većina ga britanskih sveučilišta priznaje kao dokaz poznavanja jezika na razini dovoljnoj za praćenje kolegija koji se poučavaju i ocjenjuju na engleskom jeziku. Odgovara jezičnoj razini C1 Vijeća Europe a za pripremu za njegovo polaganje potrebno je oko 750-800 sati učenja.

Certificate English Proficiency: (CPE)

Ovo je najstarija i najviša jezična kvalifikacija u ovom nizu. Označava  najvišu razinu jezične kompetencije i priznaju ga visokoobrazovne ustanove u mnogim zemljama, uključujući gotovo sva sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu. I poslodavci širom svijeta priznaju CPE. Odgovara jezičnoj razini C2 Vijeća Europe a za pripremu za njegovo polaganje potrebno je oko 950-1050 sati učenja.

Lingua centar d.o.o.

Vladka Mačeka 28, Karlovac Tel./Fax: 047 421 800 Mob.: 098 246 048 zdenka.vuckovic-diklic@lingua-centar.hr www.lingua-centar.hr

Sponzorirani članak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest