Suđenje Šprajceru i Širiću: Mejašić tvrdi da je vidio kako Šprajcer daje kuvertu Širiću, danas svjedoči Igor Pamić

Sudski epilog karlovačke prvoligaške epizode

Na Županijskom sudu u Zagrebu jučer je nastavljeno suđenje Željku Širiću i bivšem tajniku NK Karlovca Nevenu Šprajceru optuženima za primanje, odnosno davanje mita za pošteno suđenje karlovačkom klubu. Kako je izvijestio Jutarnji list, jučer je ispitan također bivši tajnik NK Karlovca Dražen Mejašić koji tereti Šprajcera da je platio Širiću za tzv. “pošteno suđenje”.

Mejašić je direktno optužio Šprajcera da je vidio kako je nekadašnjem dopredsjedniku HNS-a dao bijelu kuvertu i to na parkingu restorana. Ne zna, ustvrdio je Mejašić, što se u njoj nalazilo no dodao je da je Širić negodovao što je došao sa Šprajecerom na sastanak. U svom je iskazu Mejašić kazao kako je cijena za sudačku naklonost domaćinima bila 15 tisuća eura po sezoni, dok je, podsjetimo, Šprajcer optužen da je Širiću navodno dao tri tisuće eura.

Mejašić je jučer dao iskaz nešto drugačiji i “konkretniji” nego u istrazi, pa Šprajcerova obrana smatra da će to branjeniku ići na ruku jer je svjedok – kolebljiv. Nakon Mejašića svjedočio je bivši predsjednik NK Karlovca Amirudin Talakić koji je, navodi Jutarnji, čuo da se utakmice mogu kupiti u dogovoru sa sucima ali nema saznanja je li se to radilo u NK Karlovcu.

Suđenje se nastavlja danas kad bi trebali svjedočiti trener Igor Pamić i knjigovotkinja NK Karlovca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest