Projekti obnove Oružane i trga, te centra Nikole Tesle predstavljeni na seminaru u Dubrovniku

Obnova povijesne jezgre čeka neka "bolja vremena"

Projekt obnove Oružane i glavnog trga, projekt “Nikola Tesla u Karlovcu”, te ideja o korištenju dijela fortifikacijskog sustava kao izvora obnovljive energije, predstavljeni su u Dubrovniku na međunarodnoj radionici “Unapređenje energetske učinkovitosti u povijesnim gradovima”.

Na konferenciji su sudjelovale karlovačka dogradonačelnica Marina Kolaković, te Marina Grčić, pomoćnica pročelnice za europske integracije i Martina Furdek Hajdin, pomoćnica pročelnice za prostorno planiranje, promet i veze.

– Radionica je organizirana u suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske udruge povijesnih gradova čiji je Karlovac član, dok su sudionici radionice bili međunarodni stručnjaci i znanstvenici iz područja energetike, zaštite kulturne baštine i pripreme regionalnih razvojnih projekata, kažu karlovačkoj gradskoj upravi.

Glavna tema radionice je bila iznalaženja načina za implementiranje novih modernih tehnologija i povećanje energetske učinkovitosti, uz istovremeno očuvanje kulturno povijesnog nasljeđa povijesnih gradova posebice onih pod zaštitom UNESCO-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest