Čak devet Karlovčana u momčadi Juga na prvom hrvatskom baseball All Stars susretu

foto: Oliver Švob

Hrvatski bejzbolaši sezonu koja je bila potpuno u znaku karlovačke Olimpije 83 okončali su prvim All Stars susretom, održanom u Sisku, a u kojem su snage odmjerile momčadi Sjevera i Juga. Momčad Sjevera činili su igrači zagrebačkih klubova Zagreba, Medvednice i Novog Zagreba te varaždinske Vindije, dok su za Jug igrali članovi karlovačke Olimpije 83, Sisak Storksa, zadarskog Donata te, nažalost, samo jedan igrač splitske Nade budući ovaj klub zbog financijskih poteškoća nije mogao podmiriti put svojih igrača do Siska te je, samoinicijativno, došao samo jedan igrač.

Razumljivo, okosnicu momčadi Juga činili su Karlovčani – zaigrali su Dario Latković, Nikola Sertić, Slobodan Gales, Kruno Gojković, Antonio Horvatić, Pavao Karin, Darko Kvaternik i Mario Zdelar, dok je izbornik i voditelj momčadi bio Krunoslav Karin.

Iako je u ovogodišnjim natjecanjima “jug” imao apsolutnu dominaciju – Karlovčani su prvaci države i pobjednici Kupa i Interlige, a Splićani viceprvaci države i Interlige, u ovom ogledu uspješniji su bili “sjevernjaci” rezultatom 3:1.

Ipak, za kraj sezone još jedna titula pripala je Karlovčanima – pobjednik prvog hrvatskog “home run derby” natjecanja je Slobodan Gales.

Svi sudionici složili su se kako je riječ o izvrsnoj ideji koja svakako mora postati tradicionalna, uz napomenu da je također jednoglasno mišljenje da od sljedeće sezone ovaj susret treba biti organiziran u sredini sezone, odnosno u ljetnim mjesecima.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest