Travanj u HDZ-u pun izbora, od temeljnih ogranaka do vrha stranke – Mandić ide po još jedan predsjednički mandat

Unutarstranački izbori, osim na nacionalnom nivou, predstoje i karlovačkim HDZ-ovcima.

Nakon što, od 1. do 10. travnja, provedu izbore za predsjednike i izvršne odbore temeljnih ogranaka stranke, posljednjeg dana travnja očekuje ih i izborna skupština gradskog HDZ-a.

Na njoj će biti izabrani predsjednk, članovi Gradskog i Nadzornog odbora, kao i izaslanici za izbornu skupštinu Županijskog HDZ-a i Opći sabor stranke.

Birat će ih 279 delegata, najviše do sad, jer su među njima i HDZ-ovi članovi vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, kojih od prošlogodišnjih mjesnih izbora imaju 190.

– Nakon izbora po temeljnim ograncima, znat ćemo kandidature za Gradski odbor i predsjednika stranke. Stalo nam je da proces bude što demokratičniji i zato kandidature trebaju biti potkrijepljene određenim brojem potpisa, kazao nam je predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Mandić.

On sam, potvrdio nam je, ima namjeru ponovo se kandidirati za mjesto predsjednika, najavio je to i kolegama u stranci, no službena kandidatura slijedi nakon izbora u TO i prikupljanja potrebnih potpisa.

Pretendira li još netko na tu dužnost, tek će se vidjeti iako se nagađa da će Mandić biti jedini kandidat.

I na prethodnoj izbornoj skupštini karlovačkog HDZ-a, u ožujku 2012., Damir Jelić bio je jedini kandidat za predsjednika. No, na tom mjestu nije dugo bio, do lipnja 2013. kada je podnio ostavku, a predsjednik postao Mandić.

Osim “lokalnih”, HDZ-ovce idući mjesec očekuju i izbori za predsjednika stranke na nacionalnoj razini. Prvi put po principu “jedan član – jedan glas” birat će ga 17. travnja, u Karlovcu u prostorijama stranke od 8 do 19 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest