Eksplozija plina u Vrazovoj – gornji kat zgrade raznesen, jedna žena opečena, stanari evakuirani (FOTO, VIDEO)

Eksplozija plinske boce, odnosno plina koja je nešto prije osam sati odjeknula u gotovo cijelom gradu dogodila se u Vrazovoj ulici, u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija na kućnom broju 42.

Pripadnici  Javne vatrogasne postrojbe su odmah pohitali na teren, dok je navodno jedna žena srećom tek lakše ozlijeđena. Navodno se radi o opeklinama ali manjeg intenziteta.

Po prvim saznanjima, plin je duže vrijeme curio i onda je eksplodirao.

Teško je oštećen gornji kat stambene zgrade jer je eksplozija doslovno raznijela dio vanjskog zida stana.

U Općoj bolnici Karlovac doznajemo da je 80-godišnja Nevenka Bubaš, koja je u stanu živjela sama, opečena, ali da nije životno ugrožena.

Prvu pomoć pružio joj je susjed Bojan Petrović koji živi u stanu ispod nje. Šokirao ga je snažan prasak.

– Sve je bilo puno dima i prašine, ali sam se uspio probiti do stana. Vidio sam susjedu, bila je pri svijesti, opečena, ali nije igledalo strašno. Ubrzo su došli vatrogasci, pa su je oni dalje zbrinuli – ispričao je Bojan.

Na mjesto događaja, nakon vatrogasaca, policije, hitne te aktivista crvenog križa stigao je pročelnk karlovačkog Centra 112 Martin Barić te karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

– Točan uzrok još nismo utvrdili, ima nagađanja da se radi o eksploziji plina. Ozlijeđena je jedna starija osoba i ona je trenutno u bolnici. Zbog narušene statike, osam osoba je evakuirano, jedna osoba zbrinuta je na hitnoj jer je nepokretna, a ostale pokretne i polupokretne osobe zbrinjava crveni križ i bit će privremeno smještene u dnevni boravak crvenog križa. Vidjet ćemo u kakvom je stanju zgrada i hoće li stanarima trebati neki trajniji smještaj – rekao je Martin Barić.

Gradonačelnik Damir Jelić najavio je da će stanari Vrazove biti smješteni u gradskim stanovima.

– Moj zamjenik Dubravko Delić trenutno je na dva zadatka. Jedan je sa statičarima, da ne dođe do daljenjeg urušavanjam, a drugi je zajedno s crvenim križem, koordiniramo koliko obitelji treba uopće zbrinuti u stanovima s gradske liste, koju ćemo zaustaviti jer je ovo izvenredan slučaj.

Prema zadnjoj informaciji sreća je da je gospođa potpuno van životne opasnosti, samo s opeklinama, tako da je u ovoj čitavoj nesreći jedna sretna vijest, kazao je gradonačelnik Damir Jelić.

Materijalna šteta tek se treba procijeniti, a prethodit će joj policijska istraga. Osim garsonjere, koju je eksplozija uništila u potpunosti, popucala su stakla na brojnim stanovima ove te susjednih zgrada, a moguće je da je oštećeno i nekoliko parkiranih automobila.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest