Još uvijek se čeka raspisivanje arhitektonskog natječaja za hotel na Korani, o uvjetima se Grad konzultira s DAGGK-om

"Upražnjeno mjesto" uz obalu Korane

Još uvijek nije raspisan urbanističko – arhitektonski natječaj za novi hotel na obali rijeke Korane, na parceli koju je zajedno sa starim devastiranim hotelom za 6,3 milijuna kuna kupio karlovački poduzetnik Nikola Hanžel. Iz karlovačke gradske uprave saznajemo da se tek trebaju utvrditi uvjeti provedbe natječaja, što će se napraviti u komunikaciji s Društvom arhitekata, građevinara i geodeta grada Karlovca (DAGGK).

Bez obzira na namjere investitora i predviđenu dinamiku gradnje, samo za ovaj dio posla trebalo bi, procjenjuje se, potrošiti barem godinu dana tako da je vrlo moguće da prava gradnja novog hotela na ovom mjestu neće početi ni za optimističnih gradonačelnikovih “dvije i pol do tri godine”, kako je još u veljači kazao na sjednici Gradskog vijeća. Upravo je krajem veljače hotel posve sravnjen sa zemljom, te prostor na kojem se nalazi postao prazna ledina.

–  Grad Karlovac je iznimno zainteresiran za uspješnu i kvalitetnu izgradnju predviđene turističke namjene na lijevoj obali rijeke Korane, ponovili su u gradskoj upravi još jednom napomenuvši da je u obuhvatu pretežito turističko – ugostiteljska namjena, odnosno gradnja hotela ili motela.

Kako navode, od ukupne površine oko 18.700 četvornih metara, osim čestice u vlasništvu tvrtke Lana Commerce nalazi se i dio zemljišta u vlasništvu Grada te su, dodaju u gradskoj upravi, spremni i zainteresirani u okviru svoje nadležnosti ponuditi aktivnu suradnju vlasniku, odnosno investitoru u realizaciji gradnje novog hotela na rijeci Korani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest