Karlovac dobio novu Libroteku – ulična biblioteka otvorena ispred Centra za mlade na Gazi

foto www.kafotka.net

Ispred Centra za mlade NaGazi u Karlovcu, otvorena je Libroteka- slobodna ulična biblioteka. Kako je kazala Vesna Vilus, voditeljica udruge Domaći, namjera ove ulične instalacije je da je građani slobodno koriste, posuđujući u njoj knjige ili pak ostavljajući knjige koje im više ne trebaju ili koje žele podijeliti s drugima.

– Ideja ovakvih slobodnih uličnih biblioteka zaživjela je u mnogim zemljama diljem svijeta a odnedavno su počele nicati i u Hrvatskoj. Prva ulična biblioteka u Hrvatskoj otvorena je baš u Karlovcu ovog proljeća a realizirali su je učenici i djelatnici Šumarske i drvodjeljske škole slijedeći ideju udruge Domaći. I ova Libroteka u naselju Gaza, realizirana je u suradnji s učenicima Šumarske i drvodjeljske škole koji su izradili instalaciju, a postavljanje Libroteke na igralište na Gazi izveli su volonteri i djelatnici udruge Domaći. Libroteka je dio projekta Eko Guerrilla kojeg je financirala Karlovačka pivovara, dodala je Vilus.

Iz Domaćih pozivaju građane, posebice stanovnike Gaze, da se što prije počnu koristiti Librotekom koju je udruga Domaći već popunila određenim brojem naslova. Nadaju se da će se i građani uključiti u obogaćivanje njenog sadržaja, te da će Libroteka postati živo mjesto slobodne razmjene knjiga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest