Ministar Bauk u Karlovcu o dvojezičnim pločama – jučer prezentirao Zakon o pravima nacionalnim manjina

Ćirilične ploče skinute u Krnjaku

Dvojezične ploče, odnosno ostvarivanje prava na ravnopravnu službenu uporabu jezika i pisma nacionalnih manjina u Hrvatskoj su posljednjih mjeseci top – tema, dok je i Karlovačka županija bilježila primjere skidanja ploča na ćirilici u Krnjaku i Vojniću.

Jučer je u Karlovac na sastanak o ovoj problematici pristigao ministar uprave Arsen Bauk koji je prezentirao Zakon o pravima nacionalnih manjina i njegovu primjenu u praksi, u onim jedinicama područne i lokalne samouprave gdje nacionalne manjine imaju više od jedne trećine pripadnika od ukupnog broja stanovnika, prema popisu stanovništva iz 2011. godine.

Sastanak je održan za predstavnike Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke županije, čiji su zamjenici župana iz redova nacionalnih manjina sudjelovali u radu skupa.

Također su nazočili i predstojnici Ureda državne uprave iz ove četiri županije i načelnici općina u kojim nacionalne manjine participiraju u vlasti, temeljem popisa stanovništva i Zakona o pravima nacionalnih manjina.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest