Na sudu u Osijeku slušan razgovor generala Kruljca i Goršića – u njemu “usklađivali priče” o gradnji doma na Turnju

Društevni dom na Turnju

Tri godine od afere “Goršićev dom”, kad je karlovački HDZ-ovac kao bivši državni tajnik u MORH-u Željko Goršić sagradio društveni dom na Turnju, a poslije ga Grad Karlovac sredstvima poreznih obveznika legalizirao, ova se tema otvorila i to na sudu u Osijeku.

Kako piše Jutarnji list, danas su na suđenju generalu Mladenu Kruljcu zbog afere Sibinj na sudu preslušavani telefonski razgovori između Kruljca i Goršića. Obojica, naravno, nisu znali da USKOK snima njihove razgovore pa su vrlo otvoreno pričali i o gradnji doma na Turnju.

Goršiću su najsumnjiviji bili novinari, koji su aferu i otkrili hrvatskoj javnosti. Na gradnji doma su radili vojnici, no tada su MORH i HV to negirali.

– Ide okolo, traži ljude intervjuira, tako je Goršić Kruljcu izreferirao nazočnost novinara kod doma, gdje je onih dana redovito dolazila i ekipa KAportala.

Kruljac ga je pitao “jel’ ima vojske”, a Goršić odgovara:

– Ma nema. Dečke sam danas počastio s odojkom, sjede unutra, jedu i piju, ali nisu u uniformi. Svi su u civilu i nisu izlazili van. Ako te budu pitali za kamen reci da smo ga mi samo vozili iz kamenoloma Loskunja i Johovo. Pitaju i za ovu baraku, kao da su oni išli gledati da su temelji isti tamo na onome, kao i ovdje, rekao je Goršić.

Kruljac: Ta baraka sa tih temelja je otišla na Crnu zemlju, druga na Slunj, a mi koristili ostatke građe bivše JNA.

Goršić: Mene je sad zvala. Sad ja moram dati izjavu. Obećao sam da ću se javiti. Znači, moramo se uskladiti. I tvoja i moja moraju biti iste. Znači, ja ću reći, pa vjerojatno su dečki nešto dopeljali svoje građe koja je ostala otpisana od JNA. Nešto smo mi skupili. Ja ću reći nešto su moji ljudi donijeli, ja sam dao dva kubika građe.

Kruljac: Tako je. Dio si dao ti, dio ovi, a dio dala vojska sa otpisanih objekata bivše JNA, a ovi temelji što su bili reci ti su objekti prešli na Slunj i Crnu zemlju kod Knina.

Goršić: To ja neću govoriti, jer ja kao državni tajnik o tome nemam pojma.

Zabilježeno je i kako Kruljac pita Goršića da li mu je netko, osim njega i ministra (pokojni Branko Vukelić), dao potporu “ova dva dana otkad te deru.”

Naravno, mislio je na – novinare.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest