Volim Hrvatsku 2013 – Nagrade za najljepše likovne i literarne radove idu u OŠ Grabrik i Dubovac te vrtić Gaza

Luka Plivelić (OŠ Dubovac)

U prostorijama Trgovačko-ugostiteljske škole održana je svečana dodjela nagrada najboljim malim likovnjacima i piscima za najuspješnije likovne i literarne radove na tradicionalnom natječaju “Volim Hrvatsku – djeca crtaju i pišu”. Projekt na državnoj razini provodi Hrvatska turistička zajednica, a na području županije Turistička zajednica Karlovačke županije. U obje kategorije tema je bila “Ljepote mog zavičaja”.

U kategoriji literarnih radova najboljim je proglašen tekst koji je napisala sedmašica Mia Momčilović iz OŠ Grabrik. Nagradu za drugo mjesto osvojila je Paula Guštin iz OŠ Mahično, a za treće Nina Gačeša iz OŠ Turanj.

U likovnom natječaju sudjelovali su i predškolci, a najbolji rad naslikala je Lorena Grubešić iz Dječjeg vrtića Gaza. Nagrađeni su i Lidija Turkalj iz Dječjeg vrtića Slunj te zajednički rad mališana Dječjeg vrtića Grabrik Luke Strahinića, Hane Skočibušić i Marije Lukačić.

Kod osnovaca najljepšu sliku izradio je Luka Plivelić, učenik 2. razreda OŠ Dubovac. Nagradu za drugo mjesto primila je Lucija Stošić iz OŠ Generalski Stol, a za treće Nika Lekaj i Ivana Goršćak iz OŠ Turanj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest