Karlovački prirodoslovci u Rumunjskoj učili kako nakon škole postati uspješni poduzetnici

Učenici i nastavnici Prirodoslovne škole Karlovac boravili su u Rumunjskoj u sklopu projekta YES – Young Entrepreneurs- Step by Step. Projekt financira Europska Unija u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU u sklopu potprograma Comenius-Multilateralna školska partnerstva, a Prirodoslovna škola provodi ga u suradnji s još četiri zemlje-partnera: Poljskom, Rumunjskom, Finskom i Turskom – kaže Ivana Colarić, nastavnica matematike u Prirodoslovnoj školi i voditeljica projekta.

Cilj projekta YES-Young Etrepreneurs-Step by Step je smanjiti stopu preranog napuštanja srednjoškolskog obrazovanja animiranjem i informiranjem učenika o mogućnostima i načinima otvaranja vlastitih poduzeća vezanih uz njihovu struku. Tijekom dvije godine trajanja projekta, učenici bi se trebali upoznati s profilom uspješnog poduzetnika i sa svim koracima potrebnim za otvaranje vlastitog poduzeća.

Nakon Poljske i Finske, tim Prirodoslovne škole u sastavu nastavnika: Ivana Colarić, Franjo Slaćanin, Jelena Radojčić, te učenica: Ana Markuš, Daria Povrženić, Santina Smajić i Ines Mataković posjetio je Rumunjsku. Domaćin susreta bila je partnerska škola Liceul Tehnologic “Dacia”, a na taj je način ostvareno ukupno 21 od 24 predviđenih mobilnosti.

Osim sudjelovanja u brojnim aktivnostima vezanim uz projekt, učenici i nastavnici imali su priliku upoznati se s drugim kulturama, religijom, usavršavati engleski jezik i razmjenjivati iskustva s drugim učenicima i nastavnicima iz partnerskih zemalja.

– Domaćin sljedećeg sastanka upravo je Prirodoslovna škola Karlovac, koja je ujedno i koordinator čitavog projekta, a goste iz Poljske, Tuske, Finske i Rumunjske ugostit će u ožujku 2014.godine – poručuju iz Prirodoslovne škole.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest