Ukradeno zvono sa crkve Svete Katarine na Viničici – Josipdolčani zgroženi, čekaju brzu reakciju policije

Zvono ukradeno s crkve Sv. Katarine

Mještani Josipdola, a posebno vjernici onog kraja su u šoku nakon što je uočeno da je sa crkve Sv. Katarine na brdu Viničica ukradeno zavjetno zvono. Po svemu sudeći, sve “miriši” na kradljivce metalne sirovine kojima ne bi bilo prvi put da se okome na crkvena zvona s crkvice na osamljenom mjestu. Prisjetimo se slične krađe zvona s crkvice na brdu Martinščak.

Kako je kazao načelnik Općine Josipdol Zlatko Mihaljević, da je zvono ukradeno uočeno je jučer u poslijepodnevnim satima, a riječ je o crkvi Sv. Katarine koja je zaštitnica josipdolskog i ogulinskog kraja. Crkva je bila porušena još u Drugom svjetskom ratu, pa sredstvima mještana obnovljena 1990. godine, dok je zvono dar rođenog Josipdolca pokojnog boksača Ivana Prebega, profesionalnog prvaka Europe u poluteškoj kategoriji iz 1969. godine.

– Nadamo se da će se sve institucije uključiti u otkrivanju neodgovornih počinitelja i ovog teškog vandalizma, te će se zavjetna zvona vratiti na svoje mjesto, kazao je Mihaljević, dodavši kako se nada da će reakcija policije biti učinkovita i da cijela priča neće ostati samo na policijskom očevidu.

Zanimljivo da je priopćenje o ovom događaju medijima poslala i ogulinska podružnica inicijative “U ime obitelji” iz koje su oštro osudili ovaj vandalski čin “uoči narodnog referenduma te pozvali nadležne službe na brzu i djelotvornu reakciju, a mještane da se ne daju zastrašiti”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest