Carpe Diem proslavio 8. rođendan – okupili 11.000 korisnika u 35 projekata, uz suradnju s mladima iz 14 zemalja svijeta

Od raznih projekta ove godine najistaknutija je transnacionalna inicijativa mladih “Maping Lab” koja je ove jeseni rezultirala tiskanjem prve turističke karte za mlade grada Karlovca, a tu su još i razni festivali poput Festivala volonterstva, Mladi za jesen u gradu te razmjena mladih “Art&Ka” koja je ove godine u Karlovcu na tjedan dana okupila mlade iz Mađarske, Estonije, Velike Britanije i Hrvatske.

– Uspješnost naših projekata bazira se na redovitom praćenju potreba mladih, uključivanju mladih u osmišljavanje i realizaciju projekata, kreativnosti i razgovoru s mladima te na sustavnom partnerstvu i suradnji s drugim organizacijama u Karlovcu i šire koje imaju slične ili iste ciljeve djelovanja poput nas – ističe Aleksandra Podrebarac, predsjednica Udruge, te dodaje kako je edukacija članova i djelatnika izuzetno važna te da svi članovi i djelatnici redovito sudjeluju na osposobljavanjima za rad s mladima.

Ove godine kroz projekt Centra za mlade u Grabriku održat će se više od 10 radionica,a započet će i projekt “My vote for Europe”. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije, a osmišljen da ohrabri i informira mlade da izađu na izbore za Europski parlament u svibnju 2014. godine.Udruga Carpe Diem je uz to i multiplikator Eurodeska za Karlovačku županiju. Eurodesk je besplatni info-servis Europske komisije kojemu je svrha pružiti mladima i svima koji rade s mladima kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

Kroz međunarodnu suradnju i sljedeće godine članove i volontere Udruge očekuje niz aktivnosti po Europi gdje će prezentirati Karlovac i rad Udruge – treninzi u Španjolskoj, Francuskoj, Rumunjskoj, Gruziji i Srbiji, razmjene mladih u Njemačkoj i Poljskoj te studijski posjeti Španjolskoj i Italiji.

Mladi prepoznaju, cijene i rado sudjeluju u projektima, a rad Udruge je nekima od njih zasigurno promijenio život nabolje.

Ako je bio samo jedan takav, sav naš trud je opravdan –za kraj je poručila Aleksandra Podrebarac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest