Karlovački Mješoviti zbor umirovljenika gostovao u Čakovcu – uz odličan nastup, odlično se i zabavili

Nastup karlovačkih umirovljenika

Karlovački Mješoviti pjevački zbor umirovljenika “Vid Rukavina” proteklog je vikenda gostovao na jubilarnom 10. Susretu pjevačkih zborova i vokalnih sastava umirovljenika Međimurske županije, koji se tradicionalno i ove godine održao u Čakovcu, u franjevačkoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog.

– Susret je ove godine imao i svečanu notu, jer se ovim koncertom ujedno i obilježilo 35. godina djelovanja Pjevačkog zbora umirovljenika Čakovec. Uz još sedam zborova i vokalnih sastava iz Međimurja i gostiju iz Slovenije, naši umirovljenici, pod dirigentskim vodstvom prof. Ratka Pogačića ,te uz glazbenu pratnju prof. Nikice Marčetić, predstavili su se pjesmama:, Ave Maria, Ivana pl. Zajca, Ave verum corpus,W.A. Mozarta te pjesmom Ovaj kruh, javili su iz karlovačkog zbora koji je vrlo aktivan. Vrlo su dobro prihvaćeni u Čakovcu, kako kod publike tako i kod kolega iz drugih zborova.

Osim  članova zbora gostovanju su prisustovali i članovi Matice umirovljenika Karlovca, predvođeni predsjednikom Matice Nikolom Marjianićem.  Nakon službenog dijela programa raspjevana i vesela “treća životna dob” nastavila je prijateljsko druženje razmjenom pokolna i uz pjesmu i ples.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest