Obajdin dobio novi mandat direktora Tjednika – ostaje dok se ne provede restrukturiranje, do kraja ožujka?

Rješavanje statusa Tjednika do kraja ožujka ili travnja?

Rješavanje problema restrukturiranja Karlovačkog tjednika na mjestu direktora dočekati će Željko Obajdin, HSS-ov kadar koji je na ovoj funkciji odradio cijeli mandat od četiri godine, dok mu je jučer Nadzorni odbor ove gradske tvrtke povjerio novi, četverogodišnji mandat. No vrlo je vjerojatno da će Obajdin na čelu ove gradske tvrtke biti tek do kraja ožujka ili travnja, dok se ne provede jedna od mogućih opcija najavljenih programa restrukturiranja.

Podsjetimo, Obajdin je još prije najavio da za godinu i nekoliko mjeseci odlazi u mirovinu, no očito je u karlovačkoj gradskoj upravi procijenjeno da je najbolje da iskusni Obajdin bude direktor dok se ne provede najavljeni program, a koji će se model provesti još uvijek nije poznat.

–  Izabran sam na novi mandat jer je vjerojatno procijenjeno da je to najbolje dok se provede jedna od više mogućih opcija budućeg statusa Karlovačkog tjednika. Istina je da za godinu i par mjeseci navršavam 65 godina. Postoji nekoliko opcija za Karlovački tjednik koje su u ovom momentu aktualne, dok su mi obećali da će sve biti provedeno do kraja ožujka ili travnja i ja sam rekao da ću do tada biti tu. Mogu raditi do 65 godine, ali mislim da će se naći rješenje i da će to rješenje biti povoljno i meni i Gradu, rekao je Obajdin jutros za KAportal.

Dodaje da u ovom momentu ne može reći koja je opcija najizvjesnija, hoće li to biti spajanje Tjednika s Hrvatskim radio Karlovcem, prodaja tvrtke, ulazak privatnih partnera i davanje dionica radnicima ili nešto drugo.

Na upit o smanjenim proračunskim sredstvima na 500 tisuća kuna, Obajdin je rekao da čeka odgovor agencije kojoj su uputili upit te da izgleda da za tiskane medije ne vrijedi ograničenje financiranja iz proračuna u visini 200 tisuća eura. Nada se da će možda već u ovom proračunu, ili u rebalansu sredstva za Tjednik biti povećana.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest