Očekivano ništa od Stanišićeve smjene na mjestu predsjednika Gradskog vijeća – za smjenu dignuto samo šest ruku

Podržali svog koalicijskog partnera

Mihovil Stanišić (HSP AS) ostaje predsjednik Gradskog vijeća Karlovca. Sasvim očekivano jer bilo je iluzorno očekivati da će oporbeni zahtjev za njegovom smjenom dobiti i koju ruku iz redova vladajuće koalicije, pa makar i onih HDZ-ovaca koji se od početka ne mire s tim da Vijeće ne vodi netko iz njihove stranke. Protiv njegova razrješenja bilo je 11 vijećnika iz HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP-AS, za šestero SDP-ovih, HNS-ovih, nezavisnih i Laburista, dok su suzdržane bile dvije vijećnice HSU-a.

Ovakvom je rezultatu prethodilo oporbeno spočitvanje predsjedniku nedemokratskih metoda, apel za promjenu Poslovnika, odnosno, vraćanje na više pitanja i vremena za njihovo postavljanje, te vladajuće odbacivanje svih tih tvrdnji. Spominjali su se i naslovi poznatih pjesama, a gradonačelnik se sjetio i bivših predsjednika Vijeća.

– Ne radi se o ljudim istog senzibiliteta, ne može Mihovil Stanišić voditi sjednice kao Željko Gojšić ili Nada Murganić. Još je N. Murganić htjela mijenjati Poslovnik, ali sam sugerirao da to ne čini na pola mandata. Očito će opozicija morati posegnuti za drugim načinima osim postavljanja pitanja na Aktualcu, a može se i izglasati da on traje dulje, rekao je Damir Jelić.

Da su mu sad neke stvari jasnije, primjetio je na to Miroslav Delić (SDP).

– Jasno je da ste Vi dali blagoslov za promjene Poslovnika. Sugerirali ste Murganić da ne čini to, a onda rekli Stanišiću: “Ti kreni, ti ćeš to izgurati, mi smo tu da te branimo”, zaključio je Delić.

Jelić ga, vjerojatno, nije uvjerio u suprotno kada je tvrdio da nije ništa sugerirao, te da s predsjednikom Vijeća i nije on razgovarao nego predsjednik Kluba HDZ-a.

KAportal.hr

Pogledajte galeriju s današnje sjednice Gradskog vijeća…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest