Nezaposlenost sve veća, ali i zaposleni sve nesigurniji – od pet tisuća sklopljenih ugovora, tek 6 posto “na neodređeno”

foto ilustracija

Unatoč neznatnim oscilacijama u odnosu na prvih jedanaest mjeseci 2012. godine, pokazatelji nezaposlenosti u Karlovačkoj županiji ne pokazuju trend poboljšanja, a ne poduzmu li se odlučnije mjere u ekonomskoj i obrazovnoj politici na državnoj razini, rečeno je na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća pod predsjedanjem Igora Jurkovića, teško će se u financijskoj deficitarnosti domaćih izvora moći aplicirati i suvisli projekti za sufinanciranje iz fondova Europske unije.

Prezentirajući aktualne podatke iz evidencije, po kojima su krajem studenoga ove godine na evidenciji Zavoda bile 11.572 osobe, odnosno samo 86 manje u odnosu na godinu ranije, Žarko Vukobrat, predstojnik ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Karlovačke županije razloge za zabrinutost nalazi u vrlo nepovoljnoj strukturi nezaposlenih osoba. Od 5.440 novoprijavljenih nezaposlenih osoba iz radnog odnosa, najviše ih dolazi iz sektora prerađivačke industrije, ugostiteljstva, trgovine, građevinarstva, te umjetnosti i kulture, ali je upravo u istim sektorima zabilježana i najveća fluktuacija kadra jer se baš tu najviše i zapošljavalo.

Međutim, unatoč 5.230 osoba zaposlenih s evidencije Zavoda, što je za 2,3 posto ili 116 osoba više nego u prvih jedanaest mjeseci 2012. godine, o varljivosti toga podatka i implikacijama o nesigurnosti statusa zaposlenika govori i činjenica da je čak 93,7 posto od toga broja, odnosno 4.901 osoba zaposlena na određeno vrijeme, a tek ih je 329 sklopilo ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Kroničan problem je nezapošljivost velikog udjela nazaposlenih na evidenciji, jer gotovo jedna trećina, napominje Vukobrat, je u kategoriji razine obrazovanja s najviše završenom osnovnom školom. Da su tražene upravo osobe s višom kvalifikacijskom razinom, govori i podatak da je među zaposlenima s evidencije Zavoda njih 39,8 posto imalo KV ili VKV stupanj obrazovanja, njih 28,9 posto srednju stručnu spremu, dok su osobe bez završene osnovne škole posao našle tek na simboličkoj razini od 2,2 posto.

Privremeni posao na sezonskim poslovima našlo je ovog ljeta 936 osoba, od čega njih 326 na Jadranu, 210 u Njemačkoj, a 400 u Karlovačkoj županiji. Kao veliki hendikep većem zapošljavanju na sezonskim, ali i na stalnim poslovima za koje stižu upiti iz zemelja EU, Vukobrat je istaknuo već kronično nepoznavanje stranih jezika. Na pitanje predsjednika GSV-a Igora Jurkovića očekuje li se na temelju potražnje za hrvatskim zdravstvenim kadrom u zemljama EU-a značajniji odljev tog kadra, Vukobrat je kazao da je upravo i nepoznavanje jezika jedan od faktora zbog kojeg on ne očekuje veći odljev medicinara.

Na konstantno pitanje i upozorenje nesklada školskih kurikuluma sa stvarnim kadrovskim potrebama gospodarstva, nadovezala se i Biserka Šintić, predstavnica Sindikata hrvatskih učitelja, zamjerkama na sadašnji sustav praktične nastave u proizvodnim zanimanjima, koji se uglavnom svodi na slanje učenika po “gablec” i čišćenje radionica. Umjesto toga, smatra Šintić, trebalo bi isfinancirati, bilo iz sredstava jedinica lokalne samouprave, bilo da se kvalitetna praktična nastava uklopi u projekte za financiranje sredstvima fondova EU-a, da se talentiranim i zainteresiranim učenicima omogući stvaran praktičan rad pod mentorstvom provjerenih kvalitetnih majstora u stvarnim radnim uvjetima i sa stvarnim radnim zadacima, a za takav bi se dodatni i zahtjeva rad majstore moralo i financijski motivirati na mentorstvo.

Predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić, kao i županijski povjerenik SSSH-a Nikola Badovinac kazali su da bi se u tehničkoj pomoći i finaliziranju projekata za apliciranje za fondove EU-a trebala angažirati i Razvojna agencija, pošto osnovne škole, kazala je Šintić, upravo u tom finalnom dijelu kreiranja projekata pokazuju kadrovsku deficitarnost. Igor Jurković zaključio je da se već za sljedeću sjednicu GSV-a u 2014. godini sačini nacrt prijedloga za uključivanje županijskih i gradskih agencija i kadrova za provedbu ove ideje podizanja kvalitete nastave u stvaranju kadrova u skladu s potrebama lokalnoga gospodarstva, pošto se malo toga može očekivati s državne razine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest