ROZP: Ukazujemo na nepravilnosti pa nas iz Inkasatora žele diskreditirati “partijskim metodama”

Iz Inkasatora su starim partijskim metodama pokušali personalizirati “krivnju”, etiketirati i pokrenuti opći linč Tomašića. To je izraz demokratske zrelosti jer u priopćenju za medije ROZP nigdje nije personalizirao nezakonite radnje u Inkasatoru, već upozorio na nepravilnosti, kazala je jučer na tiskovnoj konferenciji potpredsjednica Regionalne organizacije potrošača Marija Perušić,ustvrdivši da je reagiranje Inkasatora na njihovo priopćenje bio zlonamjerni pokušaj diskreditiranja predsjednika ROZP-a.

Govoreći o ovršnim prijedlozima koje u posljednje vrijeme pokreće ova gradska tvrtka, kazala je, pokazavši jedan od takvih primjera, da su u tim prijedlozima prikazani troškovi ovršnog postupka, što smije prikazati samo javni bilježnik ili sud, a ne i ovrhovoditelj. Također, pravnica u Inkasatoru, potpisana na tim prijedlozima kao generalna punomoćnica, po mišljenju Perušić, to po zakonu ne može biti jer Inkasator u ime drugih, primjerice, ViK-a ili Čistoće, ne može obavljati usluge prislne naplate.

– Iz svega toga potrošači mogu zaključiti tko obmanjuje javnost, Inkasator ili Željko Tomašić ili ROZP ili Pokret za zaštitu potrošača. Potrošači moraju plaćati svoje ugovorom preuzete obveze, a koliko je nama poznato, potrošači javnih usluga u Karlovcu imaju ugovore jedino s distributerima električne energije. Svejedno pozivamo sve davatelje javnih, a i ostalih usluga, da sklope ugovore s potrošačima kako bi Karlovac postao grad djelovanja prava i pravde, pozvala je Perušić, poručivši da će u borbi za prava potrošača poduzeti zakonom određene mjere.

ROZP-u su se do sada zbog problema s ovrhama Inkasatora javila 42 građana, zatraživši pomoć u rješavanju problema, a Tomašić kaže da su postupci pokrenuti za oko 30 posto Inkasatorovih korisnika.

– Savjetujemo im da žalbu dostave i javnom bilježniku koji je naveden u prijedlogu za ovrhu i Inkasatoru. Svakako žalbu moraju uložiti jer ona zaustavlja ovrhu, što je važno zna li se da protuovrha može trajati 6-7 mjeseci. Bude li nekome blokiran račun, od čega će živjeti za to vrijeme, izjavio je Tomašić, zaključivši da gradske tvrtke koje pružaju javne usluge građane shvaćaju kao bankomat s kojeg uzimaju novac, a istovremeno služe samo za zbrinjavanje stranačkih poslušnika i podobnika.

Na ovrhe Inkasatora jučer se novinarima požalila i USKA, čiji je predsjednik Mirsad Bećirović najavio da bi Udruga mogla, zbog nemogućnosti plaćanja svih dugova, izaći iz prostora na Baniji. Za 38 četvornih metara, po njegovim riječima, samo pričuve moraju plaćati 600 kuna mjesečno.

– Na koljenima smo! Platimo nešto, oni pošalju opet, pa opomena na opomenu, zatezne kamate… Imao sam povjerenja u ove ljude i ovaj grad, ali ne znam kuda to ide! Mi ne možemo preživjeti, a, s druge strane, oni dijele nagrade, poručio je Bećirović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest