Dugoreški ured do sada riješio 80 zahtjeva za legalizaciju, ovim tempom rješavat će ih 30 godina

Dugoreški ured neslavni rekorder

Karlovačka županija je već bila spomenuta kao jedna od najsporijih u zemlji po rješavanju predmeta za legalizaciju no dugoreška ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša je vjerojatno na samom dnu. Naime, po pisanju DugaResa.neta, od 4.504 zahtjeva za legalizaciju do sada je riješeno tek 80, odnosno svega 1,78 posto.

Kako navodi dugoreški portal, ukoliko se nastavi ovim tempom, Dugorešani će na legalizaciju svih objekata čekati točno 30 godina, pa najave da bi 80 posto predmeta trebalo biti obrađeno u sljedeće dvije godine izgledaju prilično optimistično. Kako navodi županijski pročelnik Marinko Maradin, na postojećih pet djelatnika trebalo bi zaposliti još četiri, a i ti bi trebali dobro zapeti da se obrade svi predmeti.

– Nova izmjera koja se trenutno provodi u Dugoj Resi generirala je preko 1.000 novih predmeta, koji su zbog rokova u postupcima izmjere morali biti riješeni prioritetno. Kada se zna da je prije u Ispostavi prosječno godišnje rješavano oko 800 predmeta, jasno je da je to uzrokovalo zastoje u drugim predmetima, rekao nam je Maradin.

Podsjetimo, upravo je Maradin još ljetos suspendirao voditelja dugoreške ispostave Ureda Slavka Mariniča, no Službenički sud je obustavio postupak zbog prekoračenja rokova.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest