GČ Banija: HSP AS poručio SDP-u kako njihove objede nisu dostojne odgovora, pa se temeljito opravdali

Nova krađa na Baniji

Optužbe SDP-a Karlovac prema predsjedniku Podružnice HSP-AS i predsjedniku Gradskog vijeća nisu dostojni odgovora, kao niti prozivke kompetentnosti članova nadzornih odbora i upravnih vijeća iz redova HSP-AS, poručili su iz ove stranke, reagirajući na priopćenje SDP-a o raskidu koalicije na Baniji.

HSP AS na reakciju se odlučio, kako kažu, “zbog neargumentiranih i neistinitih objeda SDP-a u svezi “raskida” Sporazuma o suradnji u G.Č. Banija” . U sedam točaka iznijeli su “činjenice i zaključke Izvršnog odbora HSP-AS-a Podružnice Karlovac”.

Tako navode da su sporazum o suradnji dogovorili sa SDP-ovim vijećnicima na Baniji Đurđom Macut i Nikolom Badovincem, a, po njemu, dvije godine predsjednik Vijeća GČ Banija trebao je biti Branko Hrvoj (HSP AS), a dvije Đurđa Macut (SDP).

– Po isteku dvije godine vijećnici HSP-AS-a su korektno podržali izbor za predsjednicu Vijeća GČ Banija Đurđu Macut unatoč sirovim i prostačkim napadima predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na predsjednicu HSP-AS-a Ružu Tomašić u kampanji za Europarlament. Đurđa Macut dala je ostavku na mjesto predsjednice Vijeća, nezadovoljna odnosom vlastite stranke prema mjesnoj samoupravi i njoj osobno.Na Izvršnom odboru HSP-AS-a Branko Hrvoj je izjavio da ne želi biti predsjednik Vijeća GČ Banija. Na sjednici Vijeća GČ Banija jedini prijedlog za predsjednika bio je Davorin Mikešić te su svi vijećnici iz svih stranaka jednoglasno prihvatili, što je vidljivo iz zapisnika sa sjednice, poručili su iz HSP AS.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest