Predbožićna KAbina “nakrcala” Malu scenu uz tri benda, troje slikara i dva književna predstavljanja

Dosad najsadržajnija KAbina bila je ujedno i najposjećenija. Na prepunoj Maloj sceni u trećem izdanju nove sezone, KAbina je posjetiteljima predstavila brojne glazbene, književne i likovne umjetnike.

Večer je otvorena književnim dijelom, odnosno kratkim predstavljanjem mladog Karlovčanina Filipa Bojića koji se prvi puta predstavio publici, a pročitana je i njegova kratka i efektna priča “Cigareta, život”. Njegovu priču publika će moći sama pročitati i drugog ponedjeljka, kada će biti “gost” u okviru projekta “Priča za ponijeti”. Ovog ponedjeljka, pak, publika je na dar dobila priču Kragujevčanina Nenada Glišića “Izbačen iz biblioteke”.

Slikarski trojac činile su također dvije Kragujevčanke, Jana Danilović i Danijela Rupić iz Art grupe ZiD, uz koje je stvarao dugoreški street art umjetnik Leonard Lesić.

– KAbina je stvarno sjajan projekt, sviđa nam se taj spoj različitih vidova kulture, a oduševljava to koliko publika sudjeluje u svakom dijelu. Nisu tu samo zbog svirke nego su s pažnjom slušali i književnu promociju, svako malo dolazili da vide šta mi stvaramo i zato nam je baš jako drago da smo pozvane – kazale su Jana i Danijela, koje su izrazile i oduševljenje s trodnevnim boravkom u Karlovcu i Dugoj Resi te gostoprimstvom na koje su naišle.

Oduševljenje je bilo uzajamno i kada su u pitanju bendovi. Tri zagrebačka benda – Penny Lane, Mr. Albino i Tao Šank – pružili su Karlovčanima i Karlovčankama odličnu svirku, a i sami su bili puni riječi pohvale za broj publike, dok je nekima to bila i prva svirka izvan Zagreba.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina donosi nova brojna ugodna iznenađenja, uz pomalo otkačen “doček Stare godine”. Sve će biti, najavljuju organizatori, kao u novogodišnjoj noći osim što će se čekati Stara godina i prosvjedovati protiv dolaska 2014. godine. U prvom dijelu programa uz svirku zagrebačkog jazz trija slikat će dugoreški slikar Nikola Vukmanić, nakon čega slijedi jam session brojnih glazbenika iz Karlovca, Duge Rese i Zagreba. Publika će na poklon dobiti knjige uz predstavljanje projekta “Book crossing”, a najsretniji od njih i vrijedno putovanje koje poklanja Carolotours.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest