Proslavljena 60-ta obljetnica Streljačkog kluba Karlovac

Kao da su prihvatili dobronamjernu kritiku i na proslavu 60 godina rada u Streljačkom klubu Karlovac pozvali su većinu strijelaca i streljačica koji su svojim nastupima doprinjeli ovoj značajnoj obljetnici. Zasluge za tako korektan odnos u najvećoj mjeri pripadaju novo izabranom predsjedniku Marinku Ogorecu, kao i njegovim suradnicima.

Na strelištu u Jamadolu na prigodnom turniru uz ovu obljetnicu okupilo se 50 strijelaca od kadetske do veteranske generacije. Bili su tu strijelci i streljačice iz Splita, Rijeke, Kruševog sela i karlovačkih streljačkih kubova. Slavili su među 16 seniora na zračnoj puški Miško Kokalović iz SK Karlovac, kod žena Mateja Oremuš iz Kruševog Sela. Na zračnom pištolju standard Vlado Cindrić, budući sudionik EP-a, koji je prema očekivanju nadvisio devetoricu konkurenata. Perspektivni karlovački kadet Leon Svilić bio je najbolji među deset mladih strijelaca na serijskoj zračnoj puški, dok je Vanessa Jetidžić iz SK Lokomotiva iz Rijeke pobjednica među sedam kadetkinja. Najbolji veteran je Milan Belobaba koji je nastupio na SZ puški za SK Lola Ribar. Drugi je poznati vodoprivrednik Ljubomir Lovrić iz SK Kupa, a slijede ih Vladimir Kosanović, poznat i kao vrstan bubnjar, te Janko Jarnjević, poznatiji kao otac Tihomira Jarnjevića dubovačko-karlovačkog veslačkog olimpijca.

Kao što je to i red u prvom su planu bili veterani. Lijepo je bilo što su se na proslavu odazvali živući dosadašnji predsjednici. U fokusu proslave bio je prvi predsjednik iz daleke 1953. godine Stjepan Škrtić poznati jugoturbinaš s još poznatijim nadimkom Škrco. Tu su bili i Ivan Franović, Marijan Tončić, Mijo Lajić, Ludevit Mejaški i Marinko Ogorec. U ime nagrađenih bivših predsjednika zahvalio se onaj koji je najvičniji ovoj prigodi – Mijo Laić.

Proslavu je uveličao dogradonačelnik Grada Karlovca Dubravko Delić osebujnim govorom kako to samo on zna o strijelcima i streljačicama Karlovca koji su održali tradiciju streljaštva u Karlovcu više od 220 godina.Svečanu proslavu pomogli su između ostalih i Hrvatska vodoprivreda ispostava Karlovac, Auto kuća Novosel, HS Produkt, ART Duga Resa i Lovačko društvo Vepar.

Nagrađeni su

: trenutno prvo ime ženskog streljaštva u Karlovcu i šire Stefanija Klokočki , najpoznatiji pištoljaš Boris Ramuščak u odsutnosti prvog imena na pištolju najpreciznijeg poštara Stjepana Vučića kojega nitko nije niti spomenuo. Za odanost klubu i postignute rezultate nagrađeni su i Ivan Požega, Davor Trbušić, Vjekoslav Vidović, Ivan Brozović, Siniša Kotur i još neki među kojima se nezasluženo nisu našli Nikola Grčić višestruki prvak države i “tata mata” na puški malog kalibra te napose jedan o najboljih i najsvestranijih strijelaca Hrvatske Ivan Hrebac. To se mora zamjeriti organizatorima obljetnice što je bacilo sjenu na organizatore i njihov kriterij.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest